UNTRR


Vreți să recuperați taxele de drum suplimentare plătite în Germania? Înscrieți-vă AICI. UN NOU TERMEN LIMITĂ DE ÎNSCRIERE: 8 DECEMBRIE 2020

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) în parteneriat cu firma de avocatură Hausfeld și compania eClaim GmbH oferă firmelor de transport rutier din România, care au plătit taxe de drum în Germania, posibilitatea de a recupera o parte din acestea, după ce Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) a decis că statul german a încasat suplimentar și nelegal sume aferente taxării infrastructurii de la transportatorii rutieri.

La 28 octombrie 2020, Curtea de Justiție a Uniunii Europene a decis că modalitatea de calcul a taxelor de drum în Germania pentru camioane încalcă legislația europeană.

La calcularea taxei de drum, Germania a luat în considerare costurile poliției rutiere, cu toate că acest lucru nu este permis în Legislația Europeană. În calculul taxei de drum ar fi trebuit inclus doar costul infrastructurii.

Prin urmare, toți cei care au plătit suplimentar taxele de drum au dreptul la o rambursare din partea statului german, cel puțin proporțională cu taxa de drum plătită între anii 2017 și 2020, care a fost stabilită în baza costurilor poliției rutiere.

Conform datelor actuale, dreptul de restituire se ridică între 4% și 7%.

 

Vă puteți înregistra aici: www.tollreclaim.com/ro/home-ro

 

Ce documente sunt necesare:

- numărul de utilizator al Toll Collect,
- și / sau numărul de utilizator al furnizorului EETS (dacă este utilizat),
- codul fiscal si numărul de la Registrul Comerțului
- daca firma este înscrisă la UNTRR – firmele vor beneficia de un comision de succes mai redus
- detalii de contact / poziția persoanei împuternicite să semneze contractele

Totodată, trebuie semnate și încărcate pe platformă mandatul și acordurile de finanțare. O procură trebuie semnată și trimisă la Hausfeld prin poștă.

În cele din urmă, trebuie furnizate informații despre taxele de drum plătite:

- plăți anuale din 2017 până în 2020 pe baza declarațiilor de taxare ale Toll Collect sau ale furnizorului ETTS, dacă este posibil. -
EXEMPLU de factura de la Toll Collect - click aici

- în cazul în care alte companii de facturare au fost utilizate pentru procesarea plăților, se va solicita numele companiei și numărul de utilizator al companiei înregistrate.

- plăți lunare de la 1/2017 până la 12/2020, inclusiv documentele respective (facturi, dacă este posibil de la Toll Collect sau ale furnizorului, dacă nu, de către terți - Facturile se trimit pe email de la Toll Collect, chiar dacă plata se face prin card de carburant).

eClaim va acoperi toate cheltuielile de judecată, precum și onorariile Hausfeld în schimbul unui comision în caz de succes. Comisionul depinde de momentul încheierii procedurilor, adică dacă se ajunge la o soluționare cu statul german înainte de a se întreprinde orice acțiune în justiție, sau trebuie să se desfășoare proceduri unice sau sunt necesare procese individuale pentru fiecare companie.

Am negociat următoarele condiții speciale cu eClaim pentru firmele înscrise la UNTRR:

Comision de succes

Rată standard

Rată pentru firmele înscrise la UNTRR

În caz de soluționare fără proceduri juridice

15 %

12,5 %

Dacă trebuie desfășurate procedure juridice

23 %

20 %

În cazul în care creanțele trebuie executate individual în instanță

33 %

30 %

 

Companiile interesate se pot înregistra aici: www.tollreclaim.com/ro/home-ro

Ultima modificare a paginii: 28.01.2021

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii