UNTRR


Germania interzice efectuarea perioadei de repaus săptămânal normală (45 ore) în cabina autovehiculului

Asociația transportatorilor rutieri din Germania – BGL a confirmat IRU că mâine, 25 mai 2017, intră în vigoare legea privind interzicerea efectuării perioadei de repaus săptămânal normală în cabina autovehiculului.  

Legea prevede că:

- perioada de repaus săptămânal normală nu poate fi efectuată în autovehicul;

- șoferului trebuie să i se pună la dispoziție un loc adecvat de dormit atunci când își efectuează perioada de repaus;  (conform legii, nu poate fi considerat loc adecvat de dormit cazul în care șoferul este obligat să stea în proximitatea autovehiculului sau nu i se pune la dispoziție un pat în afara autovehiculului pentru a se odihni)

- în cazul în care șoferul efectuează perioada de repaus săptămânal normală în cabina autovehiculului sau într-un alt loc neadecvat de dormit, se consideră că nu a efectuat deloc perioada de repaus săptămânal normală;    

- amenzile sunt identice cu cele care se aplică în cazul în care șoferul a omis să efectueze perioada de repaus săptămânal normală, respectiv:

            -  60 euro pentru șofer pentru fiecare oră petrecută în autovehicul în timpul perioadei de repaus săptămânal normală;

            - pentru operatorul de transport – 180 euro pentru fiecare oră petrecută de șofer în  autovehicul în timpul perioadei de repaus săptămânal normală, pentru că societatea nu a respectat legea.  

Legea (publicată ieri, 23.05.2017) poate fi consultată aici (în limba germană).

Ultima modificare a paginii: 24.05.2017

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii