UNTRR


Pachetul Mobilitate intră într-o etapă crucială la Bruxelles. Care este mandatul tău pentru reprezentanții României la UE?

Pachetul Mobilitate intră într-o etapă crucială la Bruxelles. Care este mandatul tău pentru reprezentanții României la UE?

Pachetul Mobilitate, cuprinzând modificări importante ale legislației europene în transporturile rutiere(accesul la profesie și la piața de transport rutier,  revizuirea regulilor privind timpii de conducere și de odihnă, detașarea lucrătorilor) - intră într-o etapă crucială a dezbaterii legislative și a procesului decizional la Bruxelles.

Agenda procesului legislativ european privind pachetul mobilitate 1 pentru perioada următoare:
- 14-15 mai 2018: Comitetul de Transport și de Turism(TRAN) al Parlamentului European are o dezbatere cu privire la amendamentele de compromis pe marginea pachetului mobilitate, votul TRAN fiind programat în data de 24 mai 2018 și 4 iunie 2018;
- 25 mai 2018: reuniunea Comitetului Reprezentanților Permanenți ai guvernelor statelor membre pe lângă Uniunea Europeană( COREPER) privind pachetul mobilitate. Grupul de lucru pentru transportul terestru al Consiliului European va depune, de asemenea, ultimele eforturi pentru a obține eventuale compromisuri înaintea Consiliului de transport UE din iunie.

- 08 iunie 2018: Consiliul de Transport UE va vota pachetul mobilitate

- iulie 2018: plenul Parlamentului European va vota pachetul mobilitate.

Europarlamentarii români membri TRAN și reprezentanții Ministerului Transporturilor din România la Bruxeles vor avea misiunea importantă și dificilă de a apăra interesul transportatorilor rutieri români în negocierile aprinse din Parlamentul European și din Consiliul European, în special cu privire la aspectele pilonului social și de piață ale Pachetului Mobilitate. 

Având în vedere importanța majoră a negocierilor pachetului mobilitate pentru viitorul transportatorilor români în UE, UNTRR a solicitat fundamentarea mandatului României la Bruxelles cu transportatorii români.

Intervenția UNTRR nr. 601/28.03.2018 adresată domnului Lucian Șova - Ministrul Transporturilor Ref.: mandatul României la Bruxelles privind pachetul de mobilitate 1

Care este mandatul tău pentru reprezentanții României la UE?

Vă încurajăm să vă spuneți opinia pe marginea elementelor cheie ale pachetului mobilitate, răspunzând la 4 întrebări - click aici.

Răspunsurile transportatorilor români vor fi transmise de UNTRR în atenția Europarlamentarilor români și Ministerului Transporturilor.

 

Ultima modificare a paginii: 21.05.2018

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii