UNTRR


ȘTIAȚI CĂ înainte de a trimite cereri de personalizare pentru autorizatiile CEMT valabile pentru anul 2018 este obligatoriu să verificați în contul de operator dacă aveți datele actualizate? Atenție doar până la data de 15 ianuarie 2018 se pot ridica autorizațiile CEMT 2018!

Știați că înainte de a trimite cereri de personalizare autorizații CEMT valabile pentru anul  2018 este obligatoriu să verificați în contul de operator ( www.autorizatiiauto.ro) dacă aveți datele actualizate?

 Autorizațiile CEMT vor fi personalizate conform datelor pe care le aveți înscrise în contul de operator.

ESTE OBLIGATORIU să urmați procedura de modificare adresa sediu social, trimițând către SAET o copie legalizată în original după certificatul de înregistrare al firmei precum și o adresă din partea societății în care solicitați și mentionați ce date doriți să fie modificate.

Va reamintim ca cererile de personalizare CEMT  2018 se trimit doar online din contul fiecarui operator de transport, si doar cu dovada platii atasata.

Nu se primesc cereri de personalizare CEMT la sediul A.A.D.R., pe e-mail sau pe fax.

Contul in care operatorii de transport trebuie sa depuna contravaloarea autorizatiilor multiple CEMT anuale (in conformitate cu HG 1130/2002):

RO 58 TREZ 7005032XXX001068 deschis la A.T.C.P.M.B., COD FISCAL: 13633330, Beneficiar Ministerul Transporturilor.


Costul unei autorizatii CEMT anuale este: 330 RON 

Art. 19. (1) Autorizaţiile CEMT alocate şi neridicate, nejustificat, în termen de 30 de zile de la alocare, vor fi anulate. În acest caz, operatorii de transport rutier aflaţi în această situaţie nu mai pot solicita alte autorizaţii CEMT în cursul anului 2018.

Ca excepţie, ei pot solicita autorizaţiile CEMT alocate în urma suplimentărilor din cursul anului 2018, numai în cazul în care aceste suplimentări se referă la autorizaţiile CEMT nerestricţionate menţionate pe cererea iniţială şi aceste restricţii nu au fost alocate iniţial.

Comisia CEMT poate aproba, în cazuri justificate, alocarea autorizaţiilor CEMT sau a restricţiilor alocate în afara intervalului menţionat.

         (2) Prin exceptie de la prevederile alineatului precedent, operatorii de transport cărora le-au fost alocate autorizaţii CEMT dar acestea nu sunt însoţite de un număr corespunzător de autorizaţii CEMT nerestricţionate pe anumite relaţii, pot solicita personalizarea unui număr diminuat de autorizaţii CEMT, număr corelat cu numărul autorizaţiilor CEMT nerestricţionate alocate pe relaţiile solicitate. La personalizarea autorizaţiilor CEMT, solicitanţii aflaţi în situaţia de mai sus vor specifica motivul pentru care solicită un număr mai mic de autorizaţii CEMT. Comisia CEMT va aloca, cu prioritate, ulterior, în cursul anului 2018, autorizaţii CEMT nerestricţionate pe relaţiile respective, solicitanţilor aflaţi în această situaţie.

Pentru mai multe informatii: https://www.autorizatiiauto.ro/Portal/ContentPageList/Index/1/25

Cadrul legislativ:

Normele metodologice privind repartizarea şi utilizarea autorizaţiilor CEMT

pentru transportul rutier internaţional de mărfuri pentru anul 2018

 

 

Ultima modificare a paginii: 29.12.2017

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii

Centenar