UNTRR


Știați că începând cu 1 ianuarie 2018 salariul minim pe oră în Franța este de 9,88 Euro?

Începând cu 1 ianuarie 2018, salariul minim tarifar brut convențional (SMIC) în Franța este de 9,88 euro/ora.

Elementele remunerației achitate salariatului de către întreprinderea care nu are sediul în Franța, care pot fi avute în vedere pentru a verifica respectarea nivelului salariului minim din Franța sunt:

  • salariul;
  • eventualele majorări pentru orele suplimentare;
  • eventualele sporuri la salariu (de ex. prima de vechime);
  • eventualele îndemnizații legate de detașare (de ex. prima de expatriere);
  • eventualele avantaje în natură.

Aceste sume sunt exprimate ca valori brute.

În schimb, nu sunt luate în considerare sumele achitate cu titlu de rambursare a cheltuielilor, cum ar fi cheltuielile de călătorie, cazare și pentru hrană, inclusiv în cazul în care acestea prezintă un caracter forfetar.

În cazul unei îndemnizații forfetare globale, angajatorul declară, pe proprie răspundere, care este partea care, conform estimării făcute de acesta, corespunde îndemnizației pentru cheltuielile de cazare, hrană și după caz, pentru cheltuielile de călătorie.

Mai mult, partea îndemnizației care, conform estimării făcute de angajator, corespunde cheltuielilor pentru hrana salariatului trebuie evaluată în mod obiectiv și trebuie să poată fi justificată în caz de control.

Pentru mai multe detalii aici

Ultima modificare a paginii: 10.01.2018

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii

Centenar