Știați că
- Știați că depăşirea a 12 perioade consecutive de 24 de ore după perioada precedentă de repaus normală, cu 12 ore sau mai mult se sancționează cu amendă cuprinsa între 4.000 și 6.000 lei cu amendă
- Știați că remunerarea de către operatorul de transport rutier a conducătorilor auto în funcție de distanța parcursă se sancționaează cu amendă cuprinsă între 4.000-6.000 lei?
- Știați că refuzul atelierului autorizat pentru instalarea, repararea sau inspecţia tahografelor la solicitarea inspectorilor ISCTR se sancționează?
- Știați că transportatorii români efectuează aprox. 37% din operațiile de transport din Uniunea Europeană?
- Știați că transportatorii români operează cu marje extrem de scăzute pentru a fi competitivi în Europa?
- Știați că începând cu 01.01.2021, în Franța autovehiculele grele sunt obligate să aibă instalat sistemul de avertizare a punctului mort?
- Știați că începând cu 01.01.2021 transporturile din/spre Austria spre/din țări terțe UE (ex A-TR) vor putea fi efectuate numai cu autorizațiile CEMT valabile pentru categoria „Euro VI SIGUR” ?
- Știați că în Bulgaria nu se prescriu amenzile rutiere?
- Știați că începând cu 6 ianuarie 2020 punctul amendă pentru încălcarea Codului Rutier este 145 lei?
- Știați că din luna ianuarie 2020, examinarea pentru obţinerea CPC se face și în limba engleză?
- Știați că este interzisă efectuarea transportului rutier de mărfuri național cu cap tractor românesc și semiremorcă inregistrată in UE?
- Știați că începând cu 1 ianuarie 2021 salariul minim pe oră în Germania este de 9,50 Euro?
- Știați că: încredinţarea unui vehicul destinat transportului public de persoane sau de mărfuri pentru a fi condus pe drumurile publice de către un conducător de autovehicul sau tramvai care nu are atestat profesional se sancționează cu o amendă prevăzută în clasa a V a de sancţiuni - de la 21 la 100 puncte-amendă?
- Știați că în cazul unui Brexit fără acord, operatorii de transport români nu au nevoie de autorizatii CEMT valabile pentru anul 2020 pentru derularea transportului rutier UE – UK întrucât există o perioadă de tranziție?
- Știați că începând cu luna martie 2020 salariul minim pe oră în Franța este de 10,39 Euro?
- Știați că începând cu 13 ianuarie 2021 salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată este de 2.300 lei lunar?
- Știați că lipsa contractului de muncă la bordul vehiculului se sancționează cu amendă de 10.000 lei?
- Stiati ca puteti suspenda contractul RCA la cerere?
- Știați că persoanele fizice sau juridice care au în proprietate vehicule supuse înmatriculării sau înregistrării în România sunt obligate să încheie asigurări RCA?
- Știați că în zilele de sărbătoare legală se aplică restricţii de circulaţie pe unele sectoare de autostrăzi şi de drumuri naţionale?
- Știați că începând cu 1 aprilie 2017 este obligatoriu ca toți șoferii (și personalul mobil) care intra în domeniul de aplicare a Legii Macron să dețină Formularul A1 atunci când sunt detașați pe teritoriul Franței?
- Știați că Austria și Franța solicită conducătorilor auto să dețină formularul A1 la bordul autovehiculului?
- Stiati ca pentru transportul de mărfuri sub acoperirea carnetelor TIR aveți nevoie de Certificatul de agreare vamală?
- Știați că începând cu 1 februarie 2017 salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată este de 1.450 lei lunar?
- Știati ca pentru efectuarea unui transport rutier international între un stat membru UE și REPUBLICA ARMENIA, GEORGIA, REPUBLICA MOLDOVA, REPUBLICA TURCIA si UCRAINA puteti utiliza autorizatii TRACECA?
- Știați că începând cu 1 ianuarie 2019 salariul minim pe oră în Germania este de 9,19 Euro?
- Știați că se interzice întreprinderilor de transport să plătească șoferii în funcţie de kilometrii parcuși?
- Știați că în cazul în care un autovehicul este depistat circulând în trafic fără a deține o poliță RCA valabilă, proprietarul va fi sancționat ?
- Ştiaţi că nerespectarea de către operatorul de transport rutier a obligaţiei de a asigura informarea persoanelor transportate cu privire la obligativitatea purtării centurii de siguranţă pe timpul deplasării vehiculelor se sancţionează cu amendă?
- Ştiaţi că nerespectarea de către operatorul de transport rutier a obligaţiei de a planifica transporturile şi de a întocmi programul de executare a acestora, astfel încât conducătorii auto să poată respecta prevederile legale privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă se sancţionează cu amendă?
- Ştiaţi că nerespectarea de către operatorul de transport rutier a obligaţiei de a dota autovehiculele cu plăcuţe din care să rezulte masele maxime autorizate şi dimensiunile acestora se sancţionează cu amendă?
- Ştiaţi că efectuarea transportului rutier de mărfuri cu depăşirea cu până la 5%, dar nu mai mult de 750 kg, a masei totale maxime autorizate se sancţionează cu amendă?
- Ştiaţi că ISCTR amendează în trafic operatorii de transport pentru lipsa legitimației de serviciu a conducătorului auto?
- Ştiaţi că nerespectarea de către transportatorul rutier a obligaţiei de a deţine anumite documente la sediul menţionat în licenţa de transport/licenţa comunitară se sancţionează cu amendă?
- Ştiaţi că nerespectarea de către transportatorul rutier a obligaţiei de a transmite A.R.R situaţia conducătorilor auto angajaţi se sancționează cu amendă?
- Ştiaţi că nerespectarea de către transportatorul rutier a obligaţiei de a se asigura, în cazul efectuării transportului rutier, cu sistem de fixare, elemente de fixare şi dispozitiv de fixare a mărfii reprezintă încălcare gravă?
- Ştiaţi că efectuarea transportului rutier de mărfuri cu depăşirea între 5% şi 20% a masei totale maxime o încălcare gravă şi se sancţionează cu amendă?
- Ştiaţi că nerespectarea de către conducătorul auto, în cazul efectuării transportului rutier, a obligaţiei de a nu pleca în cursă cu un vehicul care are tahograful sau limitatorul de viteză defect se sancţionează?
- Ştiaţi ca efectuarea transportului rutier de mărfuri cu depăşirea cu cel puţin 20% a masei totale maxim autorizate se sanctionează?
- Ştiaţi că angajarea şi utilizarea unui şofer fără contract individual de muncă, care nu este titular al unui atestat/certificat care atestă competenţa/calificarea se sancţionează cu amendă cuprinsă între 9.000 şi 12.000 lei?
- Ştiaţi că sustragerea de la controlul în trafic sau obstrucţionarea controlului în trafic se sancţionează cu amendă între 9.000 şi 12.000 lei?
- Știați că înstrăinarea licenţei de transport către o persoană fizică ori juridică se sancționează cu amendă de la 9.000 la 12.000 lei?
- Știați că efectuarea transportului rutier cu un vehicul rutier pentru care operatorul de transport rutier nu deţine copia conformă a licenţei de transport se sancționează?
- Știați că efectuarea transportului rutier fără a deţine licenţă de transport se sancționează cu amendă?
- Știati că declararea mărfurilor în vederea acordării regimului de tranzit sub acoperirea carnetelor TIR se face prin completarea a carnetului TIR?
- Știați că pentru înmatricularea permanentă a unui vehicul aveți nevoie de mai multe documente?
- Știați că șoferii care merg în Franța trebuie sa dețină un certificat de detașare și formularul A1?
- Știați că TURCIA limiteaza numarul vizelor pentru soferii profesionisti din Ro?
- Știați că sustragerea de la controlul la sediul operatorului de transport rutier se sancționează cu amendă?
- Știați că fumatul este interzis în mijlocul de transport în comun?
- Știați că conducătorul auto poate continua să conducă fără card de conducător auto timp de maximum 15 zile calendaristice?
- Știați că: amenzile de circulaţie din UE vin direct în România?
- Știați că nerespectarea de către operatorul de transport rutier/ întreprinderea de transport rutier în cont propriu a obligaţiei de a transmite Autorităţii Rutiere Române - A.R.R., prin completarea unui formular, a modificărilor privind situaţia conducătorilor auto angajaţi se sancționează?
- Știați că efectuarea transportului rutier de mărfuri cu depăşirea între 5% şi 20% a masei totale maxime autorizate pentru vehicule cu o masă totală maximă autorizată care depăşeşte 12 tone se sancționează?
- Știați că utilizarea la efectuarea transportului rutier a vehiculelor rutiere care prezintă defecţiuni tehnice majore se sancționează?
- Știați că legitimaţia de serviciu este obligatorie pentru conducătorul auto?
- Știați că: efectuarea transportului rutier cu un vehicul rutier pentru care operatorul de transport rutier/întreprinderea de transport rutier în cont propriu nu deţine copia conformă a licenţei de transport/copia conformă a licenţei comunitare se sancționează?
- Știați că angajarea şi utilizarea, de către operatorul de transport rutier/întreprinderea de transport rutier în cont propriu/operatorul economic care desfăşoară activităţi conexe transportului rutier/centrul de pregătire şi perfecţionare a personalului de specialitate din domeniul transporturilor rutiere/şcoala de conducători auto, a unei persoane cu funcţie care concură la siguranţa rutieră fără contract individual de muncă se sancționează?
- Știați că diminuarea cu 2 ore sau mai mult a perioadei de 9 ore din perioada de repaus fracționat reprezintă o încălcăre foarte gravă a dispoziţiilor Regulamentului (CE) nr. 561/2006?
- Stiați că viza pentru TURCIA cu valabilitate de un an nu se poate obține decât în limita de valabilitate a pașaportului?
- Știați că diminuarea cu 9 ore sau mai mult a repausului săptămânal normal reprezintă o încălcăre foarte gravă?
- ŞTIAŢI CĂ art. 107 din Normele metodologice din 30 noiembrie 2011 aprobate prin Ordinul 980/2011 interzice pe teritoriul României operaţiunile de transport rutier contra cost în regim de cabotaj efectuate cu cap tractor înmatriculat în România și semiremorcă/remorcă înmatriculată în Turcia?
- Știați că costul RCA pentru un vehicul comercial - autocar/camion înmatriculat pe persoană fizică, poate fi de peste zece ori mai mic decât dacă același autovehicul este înmatriculat pe persoană juridică?
- ȘTIAȚI CĂ evidenţierea, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscal se sancționează?
- ȘTIAȚI CĂ: omisiunea, în tot sau în parte, a evidenţierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscal se sancționează?
- Știați că în cazul unui autovehicul de transport marfă cu masa totală autorizată egală sau mai mare de 12 tone, impozitul pe mijloacele de transport este egal cu suma corespunzătoare prevăzută în tabelul următor:
- ȘTIAȚI CĂ impozitul în cazul unui mijloc de transport care face obiectul unui contract de leasing financiar se calculează după anumite reguli?
- Știați că pentru susținerea examinarii/evaluarii teoretice, candidatul achita în contul Autoritații Rutiere Române – A.R.R. tariful în cuantum de 67 lei pentru fiecare proba de examen teoretic susținut?
- Știați că vineri, 23.10.2020, ora 14:00, este ultima zi când puteți depune la Registratura Ministerului Transporturilor cererea pentru acordarea de autorizații CEMT pentru anul 2021?
- ȘTIAȚI CĂ: depăşirea lățimii maxime admise sau depăşirea lățimii autorizate prin AST cu mai mult de 10%, dar nu mai mult de 20% reprezintă contravenție gravă ?
- ȘTIAȚI CĂ în măsura în care contravenţiile referitoare la respectarea timpilor de conducere, odihnă sau pauze sunt constatate în trafic se va imobiliza si vehiculul?
- ȘTIAȚI CĂ în cazul pierderii, furtului sau al deteriorării permiselor de conducere ori al schimbării numelui titularului, autorităţile competente eliberează, după caz, un duplicat ?
- ȘTIAȚI CĂ valabilitatea administrativă a permiselor de conducere, pe categorii de vehicule este ?
- ȘTIAȚI CĂ dacă simbolul ţării nu este introdus în echipamentul/aparatura de înregistrare se sancţionează ?
- ȘTIAȚI CĂ dacă ora schimbării vehiculului nu este înscrisă pe diagrama tahografică se sancţionează cu amendă?
- ȘTIAȚI CĂ: dacă valoarea indexului kilometric al vehiculului la sfârşitul utilizării diagramei tahografice nu este înscrisă pe aceasta se sancţionează cu amendă?
- ȘTIAȚI CĂ: faptul că numărul de înmatriculare al autovehiculului nu este înscris pe diagrama tahografică se sancţionează cu amendă de la 250 lei la 500 lei, aplicabilă operatorului de transport/întreprinderii?
- ȘTIAȚI CĂ locul unde a început sau cel unde s-a sfârşit utilizarea diagramei tahografice nu este menţionat pe aceasta?
- ȘTIAȚI CĂ: pentru a efectua transport rutier naţional contra cost de vehicule rutiere defecte sau care sunt avariate cu vehicule rutiere a căror masă maximă autorizată, inclusiv cea a remorcii/semiremorcii nu depăşeşte 3,5 tone, întreprinderea autorizată sau operatorul de transport rutier trebuie să deţină ?
- ȘTIAȚI CĂ declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane funcţionar public ?
- ȘTIAȚI CĂ: în cazul în care operatorul de transport rutier îşi schimbă denumirea cu păstrarea codului unic de înregistrare la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, acesta trebuie să notifice schimbarea ?
- ȘTIAȚI CĂ circulaţia vehiculelor agabaritice este interzisă în zilele de sâmbătă și duminică?
- ȘTIAȚI CĂ: pentru lipsa rovinietei valabile, procesul-verbal se comunică contravenientului în termen de cel mult două luni de la data constatării contravenţiei?
- Știați că fapta de a circula fără rovinietă valabilă constituie contravenţie continuă şi se sancţionează cu amendă?
- ȘTIAȚI CĂ: depăşirea lățimii maxime admise sau depăşirea lățimii autorizate prin AST cu mai mult de 5%, dar nu mai mult de 10% reprezintă contravenție gravă?
- ȘTIAȚI CĂ: pentru obţinerea licenţei comunitare şi a copiilor conforme ale acesteia, întreprinderea va depune sau va transmite prin poştă, cu confirmare de primire, la Autoritatea Rutieră Română - A.R.R. o cerere?
- ȘTIAȚI CĂ pentru a avea acces la transportul rutier naţional contra cost de vehicule rutiere defecte sau care sunt avariate, întreprinderile trebuie să fie autorizate ?
- ȘTIAȚI CĂ depăşirea maselor maxime admise pe axa dublă sau depăşirea maselor pe axa dublă autorizate prin AST cu mai mult de 30% se sanctioneaza?
- ȘTIAȚI CĂ depăşirea maselor maxime admise pe axa dublă sau depăşirea maselor pe axa dublă autorizate prin AST cu mai mult de 20%, dar nu mai mult de 30%, reprezintă contravenție foarte gravă?
- ȘTIAȚI CĂ depăşirea maselor maxime admise pe axa dublă sau depăşirea maselor pe axa dublă autorizate prin AST cu mai mult de 30%, reprezintă contravenție foarte gravă?
- ȘTIAȚI CĂ depăşirea maselor maxime admise pe axa dublă sau depăşirea maselor pe axa dublă autorizate prin AST cu mai mult de 5%, dar nu mai mult de 10%, reprezintă contravenție gravă?
- ȘTIAȚI CĂ depăşirea maselor maxime admise pe axa dublă sau depăşirea maselor pe axa dublă autorizate prin cu mai mult de 4%, dar nu mai mult de 5%, reprezintă contravenție minoră ?
- ȘTIAȚI CĂ pentru depăşirea MTMA sau depăşirea masei totale autorizate prin AST cu mai mult de cu mai mult de 25% reprezintă contravenție foarte gravă ?
- ȘTIAȚI CA: pentru depăşirea MTMA sau depăşirea masei totale autorizate prin AST cu mai mult de 20%, dar nu mai mult de 25% reprezintă contravenție foarte gravă și se sancţionează cu amendă de la 2.400 lei la 2.600 lei?
- ȘTIAȚI CĂ depăşirea MTMA sau depăşirea masei totale autorizate prin AST cu mai mult de 10%, dar nu mai mult de 20%, reprezintă contravenție gravă?
- ȘTIAȚI CĂ depăşirea MTMA sau depăşirea masei totale autorizate prin AST cu mai mult de 5%, dar nu mai mult de 10%, reprezintă contravenție gravă ?
- ȘTIAȚI CĂ depăşirea MTMA sau depăşirea masei totale autorizate prin AST până la 5%, inclusiv, reprezintă contravenție minoră ?
- ȘTIAȚI CĂ diminuarea cu până la o oră a perioadei minime de repaus zilnic, atunci când nu este posibilă reducerea acesteia se sancţionează?
- ȘTIAȚI CĂ depăşirea cu până la 0,5 ore a duratei maxime de conducere neîntreruptă se sancţionează?
- ȘTIAȚI CĂ: depăşirea cu până la 4 ore a duratei de conducere săptămânale se sancţionează?
Afiseaza paginile din Arhiva
Ultima modificare a paginii: 15.01.2021