Ajutați-ne să vă ajutăm! Redirecționați 20% din impozitul pe profit pentru a susține acțiunile UNTRR
 

Puteți susține acțiunile Uniunii Naționale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), înregistratã în Registrul entitãților/unitãților de cult pentru care se acordã reduceri fiscale, conform Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificãrile și completãrile ulterioare. Urmăriți filmul de prezentare a realizărilor UNTRR și  Ajutati-ne sa va ajutam! (youtube.com)

Dacă  reprezentați o societate comercialã care plãtește impozit pe profit, puteți sponsoriza UNTRR potrivit Codului Fiscal modificat și completat cu Legea 322/2021.

Sumele aferente sponsorizãrilor se scad din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre urmãtoarele:

-  valoarea calculată prin aplicarea a 0,75% la cifra de afaceri
-  valoarea reprezentând 20% din impozitul pe profit datorat.

În cazul în care valoarea stabilitã potrivit art. 25 alin. (4) lit. i) din Codul Fiscal, diminuatã cu sumele reportate, dupã caz, nu a fost utilizatã integral pe parcursul anului 2023, puteti dispune redirectionarea impozitului pe profit, în limita valorii astfel calculate, pentru efectuarea de sponsorizãri pânã la data depunerii  declaratiei anuale de impozit pe profit (D101) , termen de depunere 25.06.2024, prin completarea declaratiei 177.

Ca element de noutate, redirecționarea impozitului va trebui facută pană la data depunerii declarației privind impozitul pe profit și nu în termen de 6 luni de la aceasta, așa cum se întâmpla în 2023.

Sponsorizarea este total deductibilã din impozit, dacã se încadreazã în limitele impuse de codul fiscal, astfel cã sponsorizarea dumneavoastrã nu vã costã nimic.

 

Redirecționați acum 20% din impozitul pe profit pe anul 2023 pentru a susține acțiunile U.N.T.R.R. !

Pentru a face acest lucru sunt necesari urmatorii pasi:

1. Descãrcați contractul de sponsorizare și completați datele dvs. - atașat

2. Trimiteți contractul semnat și ștampilat la adresa de mail lorena.sandu@untrr.ro  sau la sediul nostru din str. Ienãchițã Vãcãrescu, nr. 60, București, din impozitul pe profit datorat

3. Realizați plata pentru anul 2023 pana la data de 26.06.2024  (D177) termen de depunere a declaratiei anuale de impozit profit ( D101) .

Descãrcați de aici D177

 

Sponsorizați activitățile UNTRR în timpul anului 2024

Pentru anul 2024 plătitorii de impozit pe profit, inclusiv în cazul în care se datorează impozit pe profit la nivelul impozitului minim pe cifra de afaceri, pot efectua sponsorizari in timpul anului
folosind declaratia 107 (declarație informativă privind beneficiarii bunurilor/serviciilor/sponsorizărilor).

Pentru a face acest lucru sunt necesari urmatorii pasi:

1. Descãrcați contractul de sponsorizare și completați datele dvs. - atașat

2. Trimiteți contractul semnat și ștampilat la adresa de mail lorena.sandu@untrr.ro  sau la sediul nostru din str. Ienãchițã Vãcãrescu, nr. 60, București, din impozitul pe profit datorat

3. Realizați plata în timpul anului 2024  folosind declarația D107 .

 Descãrcați de aici D107.

Vrei sa primesti ultimele noutati?

Remind me later

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Oops! Notifications are disabled.