UNTRR


Transmiterea obligatorie prealabilă a informaţiilor electronice catre Autoritatile vamale pentru operaţiunile efectuate în Uniunea Vamală Euro-asiatică - documentul ECE/TRANS/WP.30/2012/8

Serviciul Federal Vamal din Rusia a publicat recent documentul ECE/TRANS/WP.30/2012/8, care rezumă modalităţile practice de conformare pe teritoriul Federaţiei Ruse la decizia Comisiei Uniunii Vamale nr.899. Se introduce principiul transmiterii obligatorii prealabile a informaţiilor  electronice către Autorităţile vamale ale Statului Membre din cadrul Uniunii Vamale în care se găseşte punctul de trecere a frontierei, cu două ore înaintea sosirii autovehiculului.

Documentul evidenţiază mecanismele care urmează să fie utilizate de către operatorii de transport care intră în Federaţia Rusă pentru a se conforma cu această nouă cerinţă şi se concentrează pe IRU TIR-EPD, în ceea ce priveşte procedurile TIR.

Aplicaţia TIR-EPD este deja operaţională în Federaţia Rusă şi Belarus, urmând să fie activată curând si în Kazahstan.

IRU întreprinde o serie de acţiuni pentru a îmbunătăţi transmiterea informaţiilor prin utilizarea alfabetului chirilic pentru a facilita în continuare utilizarea aplicaţiei IRU TIR-EPD.

Transmiterea informaţiilor electronice se poate face gratuit, utilizând aplicaţia IRU-TIR EPD (doar pentru procedura TIR) sau accesând Portalul EPS (varianta valabilă doar pentru transmiterea prealabilă a informaţiilor electronice Autorităţilor Vamale din Federaţia Rusă), permiţând operatorilor de transport  economie financiară şi de timp, nemaifiind necesară implicarea unui terţ.

Aplicaţia  IRU TIR-EPD se poate accesa la adresa http://www.tirepd.org iar instrucţiunile de utilizare se regăsesc atât pe site-ul ASMAP cât şi pe site-ul IRU: http://www.tirepd.org/index/en_iru_tir_epd

Accesul la Portalul EPS se face pe site-ul oficial al Serviciului Vamal al Federaţiei Ruse: http://edata.customs.ru/Pages/Default.aspx  ,unde puteţi găsi şi instrucţiunile de folosire ale acestei aplicaţii.

Textul integral al documentului ECE/TRANS/WP.30/2012/8:  click aici pentru limba rusa, click aici pentru limba engleza, click aici pentru limba franceza.

Ultima modificare a paginii: 24.08.2012

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii