UNTRR


Lituania: Noul Decret Vamal referitor la utilizarea gratuită în anumite birouri vamale a aplicaţiei TIR-EPD de către utilizatorii de Carnete TIR

În atenţia: Asociaţiilor emitente şi garante pentru Carnete TIR

Urmare punerii în aplicare a TIR-EPD în Lituania, în iulie 2010 şi a cooperării strânse între IRU şi autorităţile vamale lituaniene, acestea din urmă au emis un decret vamal în data de 21 octombrie 2010 care prevede că Titularii de carnete TIR, au acces liber la TIR-EPD prin terminale PC la următoarele birouri vamale lituaniene:

La frontiera Lituania - Belarus:

  • 1. Lavoriškes LTVK1000
  • 2. Medininkai LTVK2000
  • 3. Šalčininkai LTVK3000
  • 4. Raigardas LTVK8000

La frontiera Lituania - Rusia (regiunea Kaliningrad):

  • 5. Kybartai LTKK2000
  • 6. Ramoniškes LTKK3000
  • 7. Panemune LTLK4000

Anexă: Decretul din 21 octombrie 2010.

Prin urmare, în cazul în care din motive operaţionale Titularii de Carnete TIR nu au putut să transmită datele TIR în avans, acum este posibil să înregistreze direct declaraţiile lor TIR-EPD direct la aceste birouri vamale şi în acelaşi timp au şi posibilitatea de a modifica declaraţia lor anterioară.

Pentru orice întrebări suplimentare, vă rugăm să contactaţi: Doamna Jodie Eede, ICO TIR Files: +41.22.918.20.33; fax: +41.22.918.27.99; @ jodie.eede iru.org
Departamentul Vamal
Ministerul Finanţelor din Republica Lituania
Decretul Directorului General
privind modificarea Decretului nr. 1B-740
"privind măsurile care asigură posibilitatea transportatorilor de a transmite datele în format electronic pentru Carnetul TIR la punctele vamale"
27 octombrie 2010, al Directorului general al Departamentului Vamal

21 octombrie 2010, Nr.IB-629
Vilnius

Prin prezentul se modifică Decretul nr. 1B-740 din 27 noiembrie 2008 "privind măsurile care asigură posibilitatea transportatorilor de a transmite datele în format electronic pentru Carnetul TIR la punctele vamale" emis de Directorul General al Departamentului Vamal din cadrul Ministerului de Finanţe al Republicii Lituania după cum urmează:

1. Formularea de la punctul 1.2 se citeşte după cum urmează:

"1.2. Să aloce din rezervele interne echipamente informatice pentru locurile informatizate specializate pentru operatorii de transport la posturile vamale pentru a transmite date electronice privind Carnetul TIR firmelor sau modulului TIR-EPD"

2. Formularea de la punctul 2 se citeşte după cum urmează:

"2. Pentru Centrul Vamal privind Sistemele Informaţionale (P. JAKAVONIS) de la posturile vamale prevăzute de către organele vamale teritoriale şi în coordonare cu Divizia de Management Vamal al Departamentului Vamal să îşi pregătească echipamentele informatice pentru muncă şi să ofere acces la programele firmelor pentru modulul TIR-EPD."

Director General
Antanas Sipavicius

Întocmit de către
Divizia de Proceduri Vamale
Inspector Şef al Subdiviziei de control tranzit

Arvydas Kavaliauskas
18.10.2010

Destinatari: Divizia proceduri vamale, Diviziile Management Vamal, Centrul Vamal privind Sistemele Informaţionale
Ultima modificare a paginii: 31.12.2010

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii