UNTRR


Iulie 2019, Kazahstan: proceduri vamale simplificate pentru transportatorii care utilizează aplicația TIR-EPD

La 21 iunie 2019, Ministerul Finanțelor din Republica Kazahstan a emis Ordinul nr. 619 prin care vor fi înființate benzi dedicate în vederea simplificării procedurilor privind formalitățile vamale pentru firmele de transport care intră pe teritoriul Kazahstanului sub acoperirea carnetelor TIR, cu condiția ca transportatorii să utilizeze aplicația TIR-EPD pentru transmiterea pre-declarațiilor referitoare la toate mărfurile transportate sub acoperirea carnetului TIR.

Această procedură se va aplica tuturor tipurilor de transport sub acoperirea carnetului TIR (import, export, tranzit), cu excepția celor în care carnetul TIR este deschis după introducerea mărfurilor pe teritoriul Kazahstanului printr-o procedură de tranzit diferită. În astfel de cazuri vama kazahă va efectua controale vamale folosind sistemul de gestionare a riscurilor.

Pentru autovehiculele care circulă sub acoperirea carnetelor TIR, care au fost deschise în China și care transmit pre-declarațiile prin aplicația TIR-EPD, se va aplica o procedură vamală simplificată. Autovehiculele care sosesc din China și care deschid carnetele TIR în Kazahstan vor fi supuse controalelor vamale.

Ultima modificare a paginii: 01.08.2019

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii