UNTRR


Informare privind o modificare privind numărul EORI, la recepția de date TIR-EPD în țările Uniunii Europene

Informare privind o modificare privind numărul EORI, la recepția de date TIR-EPD în țările Uniunii Europene

Începând cu 1 decembrie 2014, în cazul în care un număr EORI este indicat în TIR-EPD, sistemul vamal va prelua automat datele corespunzătoare acestui număr EORI din baza de date a UE. In cazul în care titularul a specificat la datele expeditorului si numărul EORI al acestuia, sistemul vamal al țării la UE către care a fost trimisă predeclaratia TIR-EPD va prelua automat datele expeditorului baza de date EORI  a UE, nu din TIR-EPD. Prin urmare, trebuie să fiți conștienți de următoarele:

1) Toate numerele EORI indicate (al transportatorului, expeditorului și destinatarului) trebuie să fie corecte. Puteți să le verificați prin apăsarea pe pictograma binoclu de lângă campul număr EORI, care va trimite la pagina oficiala de validare EORI.

2) Nu ar trebui să fie utilizate numere EORI "împrumutate" sau "temporare" pentru expeditori / destinatari, iar detaliile expeditorului / destinatarului din documentele de transport trebuie să fie aceleasi cu cele din baza de date EORI. Va recomandam sa verificati aceste informații cu expeditorii / destinatarii.

3) Detaliile corespunzătoare numărului EORI al transportatorului (din baza de date UE) trebuie să corespundă cu detaliile acestuia din documentele de transport. Dacă există vreo discrepanță, transportatorul trebuie să solicite actualizarea datelor la autoritatea vamala care au emis numărul EORI.

Ultima modificare a paginii: 25.11.2014

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii