UNTRR


11.12.2014 - Noi evoluții referitoare la Pre-declarațiile electronice (aplicatia IRU TIR-EPD)

Noi evoluții referitoare la  Pre-declarațiile electronice (aplicatia IRU TIR-EPD)

I.   Din 1 decembrie 2014, aplicația TIR-EPD a IRU este complet integrată în sistemul informatic al autorităților vamale  din Republica Islamică IRAN  și disponibilă la toate birourile vamale din Iran.

Informațiile referitoare la mărfurile transportate sub regim TIR la intrarea sau ieșirea din Republica Islamică Iran prin orice birou vamal al țării, vor trebui să fie prezentate în prealabil prin intermediul aplicației TIR-EPD la autoritățile vamale iraniene.

II. Din 15 decembrie 2014, aplicația TIR-EPD IRU a fost complet integrată în sistemul vamal din GRECIA

Sistemul vamal elen garantează acum primirea și prelucrarea datelor privind siguranța și securitatea informațiilor prezentate prin aplicația TIR EPD a IRU. Transmiterea prealabilă a datelor este obligatorie pentru orice operațiune de transport la intrarea sau ieșirea din Grecia.

Integrarea deplină a aplicatiei TIR-EPD a IRU va permite Titularilor de carnete TIR să profite pe deplin de beneficiile aplicației TIR-EPD și prin urmare, să economisească timp și bani.


III.        LINIE VERDE TIR-EPD în Kirghizstan

Din 1 decembrie 2014 aplicația TIR-EPD IRU este pe deplin operațională pentru transportul de marfă la intrarea și ieșirea din Republica Kirghizstan.

Serviciul Vamal de Stat al Republicii Kirghizstan a instalat o Linie verde TIR-EPD la biroul vamal Ak-Tilek (la granița cu Kazahstan) pentru evaluarea și gestionarea în avans a riscurilor pentru transporturile TIR. Folosind datele disponibile din sistemul electronic vamal, care elimină o mare parte din introducerea manuală a datelor de către funcționarii vamali, se reduce timpul de așteptare în vamă pentru conducătorii auto.

PROFITATI de avantajele oferite de aplicația TIR-EPD a IRU prin transmiterea Pre-declarațiilor în avans către birourile vamale operaționale TIR și utilizând culoarele VERZI!

Sursa: Scrisoarea Circulară IRU_CAD/GE3202/VZA

Ultima modificare a paginii: 11.12.2014

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii