UNTRR


07.08.2019 - Belarus: pre-declarațiile TIR-EPD se pot transmite numai după plata, în avans, a unei sume de bani

În conformitate cu noul regulament al Comisiei Economice Euroasiatice privind modificarea formatului și structurii pre-declarației precum și necesitatea dezvoltării aplicației în acest sens, schimbul de mesaje cu sistemul vamal din Belarus a fost restabilit în data de 07.08.2019, ora 12:00 (GMT + 2).
Sub rezerva noii cerințe naționale, pre-declarațiile TIR-EPD vor putea fi transmise numai după plata, în avans, a unei sume de bani. Astfel, IRU oferă utilizatorilor posibilitatea de a achiziționa jetoane (token) în vederea transmiterii pre-declarațiilor TIR – EPD în Belarus.

 
Click aici pentru a consulta pașii care trebuie urmați pentru a achiziționa jetoane de 5, 10 și 20 de tranzacții pentru pre-declarații.
 
De menționat că în viitor este posibil să se mai adauge în aplicație și alte informații suplimentare. În prezent, sistemul vamal din Belarus poate transmite două tipuri de răspunsuri: acceptare și atunci se alocă un număr de referință (MRN) sau respingere. Noile câmpuri care se referă la achiziție și plată sunt disponibile în limbile engleză și rusă, urmând să fie adăugate și celelalte limbi utilizate de aplicația TIR-EPD.

Ultima modificare a paginii: 07.08.2019

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii