UNTRR


AMENZI in LETONIA pentru nedepunerea declarației sumare electronice de intrare / ieșire

Începând cu 1 ianuarie 2013 au  intrat în vigoare noi modificări in Codul Administrativ leton, în ceea ce privește impunerea de sancțiuni administrative pentru neprezentarea declarației sumare electronice de intrare / de ieșire în perioada specificată în documentele de reglementare relevante (cel putin o ora inainte de a ajunge cu marfa la biroul vamal).

Partea a 6-a, secțiunea 201.10 din Cod, referitor la "Încălcarea Regulamentului de procedura vamala", prevede că, în caz de neprezentare a declarației de intrare sau de ieșire, în conformitate cu indicatiile prevăzute în documentele de reglementare relevante, va fi emis un avertisment sau va fi aplicată o amenda în suma de la 5 LVL până la 50 LVL (aprox. intre 7-70 eur). În cazul încălcarii repetate a reglementarii (intr-o perioada de un an) se emite o amendă de la 50 LVL la 100 LVL (aprox. intre 70-140 eur).

Incepand de la 1 iulie 2009 declarațiile de export (precum și declarațiile de perfecționare pasivă și reexport după un regim vamal cu impact economic) trebuie să fie depuse în format electronic și începând cu 1 ianuarie 2011 pentru mărfurile care nu fac obiectul declarațiilor de export trebuie depuse declarații sumare de ieșire. În scopul de a efectua analize de risc in timp util, declarația sumară trebuie depusă în termenele indicate în legislația relevantă.

Conform legislației UE, declarația sumară de intrare trebuie depusă de către persoana care aduce mărfurile pe teritoriul UE sau își asumă răspunderea pentru transportul mărfurilor pe teritoriul vamal al Comunității Europene, sau de către reprezentantul transportatorului - broker vamal, expeditor sau orice altă persoană, care dispune de informații necesare privind marfa și are acces la un sistem relevant. Declarația sumară de ieșire este depusă de persoana care exportă marfa din teritoriul vamal al Comunității Europene sau își asumă răspunderea pentru transportul mărfurilor, exportul lor de pe teritoriul vamal al Comunității Europene, sau de către reprezentantul acesteia.

Ultima modificare a paginii: 12.02.2013

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii