UNTRR


Noi reglementări vamale în Turcia, privind depozitarea temporară a mărfurilor

Asociaţia emitentă şi garantă a carnetelor TIR din Turcia (TOBB) a informat IRU că începând cu data de 07.10.2009, se aplică o nouă legislaţie vamală referitor la depozitarea temporară a mărfurilor (Jurnalul Oficial turc din 07.10.2009).

În conformitate cu reglementările vamale precedente şi, la cererea Titularului carnetului TIR, a destinatarului sau a reprezentantul acestuia, mărfurile erau plasate direct în antrepozite publice sau private, sub regimul de depozitare temporară.

Noua reglementare anulează statutul de depozite temporare publice sau private.

Potrivit noilor reglementări vamale, Titularii de carnete TIR trebuie, fie să descarce mărfurile direct în depozite publice (TASIS) ca un antrepozit temporar, fie să aştepte ca destinatarul/destinatarii să-i furnizeze declaraţia de antrepozit ("declaraţie depozit") pentru a finaliza procedura de descărcare şi stocarea mărfurilor în depozite publice sau private.

Având în vedere cele de mai sus, rugăm Titularii de carnete TIR să-şi planifice din timp descărcarea mărfurilor în Turcia.

Înainte de a începe o operaţiune TIR, vă rugăm să contactaţi destinatarul/destinatarii din Turcia pentru ca acesta/aceştia să ia măsurile necesare, pentru furnizarea din timp a declaraţiei de antrepozit ("declaraţie depozit") şi să vă coordoneze la depozite adecvate, pentru procedura de descărcare.

 

Ultima modificare a paginii: 18.02.2010

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii