UNTRR


Rusia - informaţii privind sistemul TIR în Rusia

  • 2013.11.30 ora 13:22:  Conform ultimelor informatii primite de la IRU, Rusia prelungeste acceptarea garantiei TIR ASMAP RUSIA pana la 01.07.2014!

Serviciul Federal Vamal din Rusia (FCS RF) a anunţat astăzi oficial asociatia garanta TIR din Rusia ASMAP despre prelungirea acordului până la 1 iulie 2014.

În conformitate cu Convenţia TIR, autorităţile vamale ruse trebuie să continue să accepte carnetele TIR la frontierele ruse, inclusiv după data de 1 decembrie 2013.

Având în vedere acest anunt, foarte tardiv de la Serviciul Federal Vamal din Rusia şi lipsa de detalii disponibile, este posibil sa fie intampinate probleme la anumite puncte de trecere a frontierei, în Rusia, în următoarele câteva zile.

Vom publica informaţii suplimentare de îndată ce acestea devin disponibile.

Cititi si: 

  • RUSIA: Serviciul Vamal al Federaţiei Ruse informează că restricţiile ilegale privitoare la operaţiunile TIR se aplică pentru următoarele regiuni:
    • Din 12 noiembrie 2013: în regiunea centrală, care include în special Moscova
    • Din 19 Noiemebrie 2013: în mare parte din regiunea de nord vest (excluzând biroul vamal Vyborg).
    • Din 1 Decembrie 2013: pe întreg teritoriul Federaţiei Ruse

Acestă acţiune ilegală se petrece într-un moment  în care continuă să aibă loc numeroase discuţii cu Guvernul Rus, la diferite niveluri, pentru soluţionarea problemei.

Organele Statutare IRU au discutat acest subiect în detaliu în cadrul Adunării Generale de la Geneva  şi se pregătesc în continuare acţiuni specifice în acest sens.

De asemenea, pentru informarea dumneavoastră, mai jos gasiti importante scrisori înaintate de IRU (Uniunea Internaţională a Transporturilor Rutiere) către Preşedintele Parlamentului European, către Preşedintele Comisiei Europene, respectiv către Secretarul General al ONU  pentru reconsiderarea şi eliminarea acestei măsuri ilegale şi contrare Convenţiei TIR.

Scrisoarea catre dl.  Martin Schulz,  Presedintele Parlamentului European, 11 Noiembrie 2013

Scrisoarea catre dl. Jose Manuel Barroso, Presedintele Comisiei Europene, 11 Noiembrie 2013

Scrisoarea catre dl. Ban Ki-moon, Secretar General ONU, 11 November 2013

Recomandări pentru titularii carnetelor TIR ca urmare a implementării deciziei nr. 01-11/28474 din 4 iulie 2013 a Serviciului Vamal Federal al Federaţiei Ruse, prin care se impun garanţii suplimentare pentru operaţiunile TIR

  • 2013.10.14 Curtea Supremă de Arbitraj a Federaţiei Ruse hotărăşte ca ilegală decizia Serviciului Federal al Vămilor din Rusia prin care se impun  garanţii suplimentare pentru operaţiunile TIR

Prin decizia pronunţată în data de 14 octombrie 2013, Curtea Supremă de Arbitraj a Federaţiei Ruse, care reprezintă organul judiciar cel mai înalt din Rusia, a decis în favoarea ASMAP şi a confirmat că decizia Serviciului Federal al Vămilor din 4 iulie 2013 prin care se impuneau garanţii suplimentare pentru operaţiunile TIR, este nulă.
Decizia Curţii va intra în vigoare cu efect imediat.

Ultima modificare a paginii: 29.01.2014

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii