UNTRR


Noi reglementări vamale în Rusia referitoare la transportul mărfurilor străine

IRU ne informează că a intrat  în vigoare Ordonanţa nr. 1150 din 09.06.2012  a RO FCS (Serviciul Vamal al Federaţiei Ruse) cu privire la acţiunile care trebuiesc luate  în vamă pentru stabilirea traseului pe care-l vor urma mărfurile transportate.

În conformitate cu această ordonanţă, biroul vamal rus de intrare în /plecare din Uniunea vamală va stabili un traseu pentru transportul de mărfuri străine a căror destinaţie finală, în cazul în care acestea sunt livrate, este Kazahstan, precum şi pentru transportul mărfurilor străine care părăsesc teritoriul Uniunii vamale  prin Kazahstan.

Stabilind acest traseu, Autorităţile vamale ruse vor indica un birou vamal intermediar,  situat pe teritoriul Federaţiei Ruse. Acest birou  vamal va trebui să fie cel mai apropiat punct de ieşire de pe teritoriul Federaţiei Ruse la frontiera dintre Rusia şi Kazahstan.

Transportatorul va trebui să prezinte vehiculul rutier, mărfurile şi documentele la acest birou vamal intermediar înainte de a părăsi teritoriul Rusiei şi a intra în Kazahstan.

În caz de nerespectare a traseului stabilit,  responsabilitatea administrativă a transportatorului   va fi angajată, în conformitate cu art. 16.10 din "Codul Federaţiei Ruse privind infracţiunile administrative" şi va putea face obiectul sancţiunilor financiare şi amenzilor.

Sursa: IRU, iunie 2012

Ultima modificare a paginii: 27.06.2012

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii