UNTRR


Aplicatia NCTS-RO: Intrebari frecvente

1.  Aplicatia NCTS-RO este diferita de TIR-EPD? Informatiile din carnetele TIR trebuie introduse de doua ori, odata in aplicatia Autoritatii Nationale a vamilor din Romania si odata in TIR-EPD?

R:  Aplicatia NCTS-RO furnizata de Autoritatea Nationala Vamala este diferita de aplicatia TIR-EPD furnizata de IRU.

Datele nu trebuie introduse in ambele aplicatii. Se alege una dintre ele in care se opereaza datele si se transmit la vama romana prin care se face intrarea/iesirea din UE.

2. Pentru camioanele ce se incarca din tari externe UE cei care vor transmite datele din carnetul TIR sunt comisionarii vamali sau pot fi introduse tot de care operatorul de transport?

Daca intrarea in UE se face printr-o vama romana, declaratia vamala electronica se poate face, la alegerea dvs., fie de catre un comisionar vamal, fie transmitand datele la sediul firmei unde pot fi operate de catre persoana desemnata si transmise vamii de intrare in UE.

Daca intrarea in UE se face prin alta tara (ex. vine din Turcia prin Bulgaria), va trebui sa apelati la comisionar vamal care sa introduca declaratia vamala electronica in sistemul informatic si sa o transmita vamii bulgare de intrare in UE. Prin aplicatia NCTS-RO se pot transmite declaratii electronice numai vamilor romane.

3. Cum pot folosi aplicatia NCTS-RO?

Pentru aceasta trebuie

  • sa dispuneti de un calculator conectat la Internet
  • sa solicitati autorizarea vamii, prin intocmirea si depunerea la Autoritatea Nationala Vamala a unui dosar. Dupa obtinerea autorizarii, veti primi prin e-mail un certificat digital si prin posta sau personal de catre un imputernicit cate un cont de acces pentru fiecare vama romana pentru care ati solicitat acces.
  • sa instalati programul NCTS-RO

Detalii gasiti in Ordinul A.N.V. nr. 7898 / 12.12.2008.

Alte informatii puteti obtine de la biroul HelpDesk NCTS al A.N.V. - nr. centrala 021.315.58.58 sau 021.315.58.59





Ultima modificare a paginii: 29.12.2008

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii