UNTRR


11.06.2015 - Evoluții pozitive privind situația TIR în Rusia

Evoluții pozitive privind situația TIR în Rusia

 

Serviciul Federal Vamal din Rusia a publicat cu puțin timp în urmã informații care anunțã "rezolvarea situației privind carnetele TIR".

Serviciul Federal Vamal a anunțat, în special, faptul cã cooperarea dintre Vama rusã și asociatia garantă ASMAP care garanteazã carnete TIR a fost reluatã în conformitate cu acordul de garanție TIR din 2004.

În plus, Serviciul Federal Vamal aratã cã o listã cu punctele de trecere a frontierei deschise pentru procedura TIR a fost stabilitã " în conformitate cu volumul de lucru actual și viitor, infrastructura existentã pentru a permite transportul fãrã cozi și livrãri în timp util".

IRU salutã aceastã evoluție și anunțul constructiv al Serviciului Federal Vamal și așteaptã cu nerãbdare sã lucreze îndeaproape cu toate autoritãțile ruse competente și ASMAP pentru a face sistemul TIR și mai sigur, mai competitiv și mai transparent, în viitor.

În aceastã etapã, este important sã subliniem faptul cã lista exactã a punctelor de trecere a frontierei redeschise pentru regimul TIR nu a fost încã publicatã. Prin urmare, problemele de la unele puncte de trecere a frontierei nu pot fi excluse pentru moment.

IRU continuã sã monitorizeze situația și va oferi informații suplimentare, cât mai curând posibil.

Ultima modificare a paginii: 11.06.2015

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii