UNTRR


Atenție!!! Începând cu 1 august 2018, Rusia interzice trecerea graniței pe la punctele de trecere a frontierei comune cu Belarus!!

Uniunea Internațională a Transporturilor Rutiere - IRU a fost informată că începând cu 1 august 2018 cetățenii străini (cu excepția cetățenilor ruși și belaruși) nu vor mai putea să treacă frontiera dintre Belarus și Rusia. Lista punctelor de trecere a frontierei este stabilită prin Ordinul Guvernului nr. 2665-p din 29.11.2017, click aici (în limba rusă).
 
Acest regulament nu are legătură cu vama, ci cu competența Serviciului de Frontieră din Rusia, care va fi însărcinat cu implementarea "Legii federale privind frontiera de stat a Federației Ruse".
 
În trecut, o aplicare similară a legii menționate mai sus a fost implementată în martie 2017, iar IRU s-a adresat autorităților ruse competente solicitând mai multe clarificări și a primit un răspuns oficial prin care li se recomandă șoferilor străini care efectuează operațiuni de transport rutier internațional să utilizeze punctele de trecere a frontierei cu Rusia, mai puțin punctele comune cu Belarus (ex. punctele de trecere a frontierei dintre Rusia și Lituania, Letonia, etc.). După un timp, aceste restricții au fost eliminate în practică, însă legea a rămas întotdeauna în vigoare.
 
UNTRR sfătuiește operatorii de transport să-și adapteze în mod corespunzător operațiunile de transport (în special șoferii implicați). UNTRR va monitoriza această situație și va informa operatorii de transport în legătură cu evoluțiile viitoare.

Ultima modificare a paginii: 24.07.2018

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii