UNTRR


20.03.2014 Carnetele TIR nu vor mai fi acceptate la granita Finlanda - Rusia (birou vamal Torfyanovka)

Pe baza informațiilor de pe site-ul Serviciului Federal Vamal al Federației Ruse ( FCS RF ), din 20 martie 2014 carneteleTIR nu vor mai fi acceptate în regiunea de Nord-Vest la granița finlandeza-rusă (birou vamal de Torfyanovka).

Operatorii de transport care circulă prin acest punct de trecere a frontierei cu trafic mare între Europa și Rusia vor fi obligați să apeleze la garanții naționale suplimentare. Prin urmare, IRU sfatuieste toți operatorii de transport  care pleaca la, de la și în Rusia, sa urmeze Recomandările IRU pentru titularii de carnete TIR în cazul carnetelor TIR  refuzate în mod ilegal de către ofițerii vamali din Rusia.

Această noua decizie ilegală a FCS RF este o  încălcare directă a Convenției TIR, precum și deciziile anterioare ale Curții pronunțate de către Curtea Supremă de Arbitraj din Rusia, care sfidează instrucțiunile guvernuluil rus luate  în ultimele luni în legătură cu Sistemul TIR și constituie un alt semn îngrijorător pentru mediul de afaceri din Rusia .

IRU este in prezent in discutii cu diferite ministere ruse de la toate nivelurile pentru a rezolva rapid această situație prin repunerea imediată și continuarea pe termen lung a sistemului TIR în Rusia .

Ultima modificare a paginii: 20.03.2014

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii