UNTRR


18.04.2014 FCS RF extinde restricţiile TIR ilegale la frontiera ruso-finlandeză

Serviciul Vamal Federal al Federaţiei Ruse (FCS RF) a confirmat decizia sa din 18 martie de a extinde domeniul de aplicare a restricţiilor TIR şi începând cu data de 21 aprilie 2014 nu va mai accepta carnete TIR la biroul vamal de la Torfyanovka (regiunea Vyborg).

Operatorii de transport care circulă prin acest punct de trecere a frontierei cu trafic mare între Europa şi Rusia vor fi obligaţi să furnizeze garanţii suplimentare.

Prin urmare, UNTRR sfătuieşte toţi operatorii de transport care circulă către, din şi în Rusia, să respecte Recomandările UNTRR pentru Titularii de carnete TIR în cazul în care carnetele TIR sunt refuzate în mod ilegal de către ofiţerii vamali din Rusia.

Această decizie suplimentară impusă de FCS RF este o încălcare directă a Convenţiei TIR ca de altfel mai multe decizii pronunţate de către Curtea Supremă de Arbitraj din Rusia. Această decizie sfidează de asemenea instrucţiunile luate în ultimele luni de guvernul rus în ceea ce priveşte sistemul TIR şi constituie un alt semn îngrijorător pentru mediul de afaceri din Rusia.

IRU este în prezent în discuţii cu diferite ministere ruse de la toate nivelurile pentru a rezolva rapid această situaţie prin repunerea imediată şi continuarea pe termen lung a sistemului TIR în Rusia.

Ultima modificare a paginii: 18.04.2014

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii