UNTRR


Parteneriat UNTRR – Lutz Assekuranz Makler GmbH în domeniul asigurarilor de tip CASCO si CMR

Parteneriat UNTRR – Lutz Asigurari - polite incheiate in Germania - în

domeniul asigurarilor de tip CMR, Casa de Expeditie (FLI) si CASCO

Siguranta si protectie prin asigurare cu firma LUTZ Asigurari, Munchen:

  •      Asigurare CMR (inclusiv cabotajul in Europa) 
  •      Asigurare de transporturi nationale (pe teritoriul Romaniei)
  •      Asigurare pentru Casele de Expeditie (FLI – Forwarders Liability Insurance)
  •      Asigurare CASCO pentru camioane/remorci

Cu o prezenta de 40 ani pe piata asigurarilor, Lutz Asigurari este un partener competent la nivel national si international pentru toate aspectele privind protectia si siguranta prin asigurare in sectoarele transport si logistica.

Lutz Asigurari are sediul central in Munchen, Germania, si dispune si de birouri in Romania, Austria, Grecia, Polonia, Cehia, precum si, de aproape 25 ani, în Turcia.

De ce sa incheiati o asigurare prin Lutz Asigurari - Germania?

·         Lutz ofera polite de asigurare CMR si Casco avantajoase ca pret fata de alti competitori pe piata;

·         Consiliere competenta;

·         Va garantam siguranta si protectie prin asigurarea oferita in aceleasi conditii oferite si clientilor din Germania;

·         Prelucrarea rapida si profesionala a cazurilor de daune;

·         Lutz Assekuranz va despagubeste pentru erori la plata prin ramburs (articolul 21);

·         Lutz Assekuranz va despagubeste pentru prejudiciile cauzate de intarzierea bunurilor la livrare (articolul 23/5 CMR).

Alti asiguratori nu ofera despagubiri pentru pierderea totala sau partiala a marfii decat in limitele valorii incheiate in polita, sau cel mult la limita mentionata in  articolul 23, respectiv 10 euro/kg. greutate lipsa.

Lutz despagubeste si mentiunile prevazute in cadrul articolului 29 (daunele si prejudiciile provocate de neglijenta soferului);

 

Ce companii de renume sunt deja asigurate prin Lutz Asigurari?

Karl Heinz Dietrich GmbH

Magellan Spedition GmbH

Magellan Road Cargo SRL

Willi Betz Romania SRL

Fernfracht Gimmelsberger Internationale Speditions (Austria)

 

Va prezentam un studiu de caz de parcurs, la sfarsitul caruia va veti convinge de necesitatea incheierii unei asigurari CMR cu LUTZ Asigurari!

La transportul rutier internaţional de marfă, răspunderea transportatorului se orientează în mod obligatoriu după CMR. Nivelul răspunderii se reglează în principal după cum urmează:
• Articolul 21 CMR
• Articolul 23 CMR
• Articolul 23/5 CMR
• Articolul 25 CMR
• Articolul 29 CMR

 

La transportul rutier internațional de marfă, răspunderea transportatorului se orientează în mod obligatoriu după convenția CMR, și poate fi efectuat doar după demonstrarea existenței unei asigurări CMR, care să acopere răspunderea transportatorului în caz de daună.

Din păcate însă, există situații în care siguranța pe care ți-o dă deținerea unei asigurări bune se dovedește a fi nefondată și în care lucrurile pot degenera, cauzând pagube mari și neplăceri nu doar transportatorului, ci nemijlocit și casei de expediții.

O astfel de situație a avut loc la începutul anului în curs, când o Casa de expediții, asigurată la Lutz, ce se ocupa cu transportul autovehiculelor noi, a avut un incident grav – cauzat chiar de șoferul trimis de colaboratorii lor – pe o autostradă din Germania, în urma căruia au fost avariate nu mai puțin de 5 mașini, una dintre ele arzând pe loc, iar celelalte 4 având să fie considerate daune totale.

Gravitatea situației avea să fie descoperită însă abia la încercarea de deschidere a dosarului de daună pe asigurarea transportatorului.

Acesta avea asigurarea CMR încheiată la o societate de asigurări din Romania. La depunerea actelor pentru deschiderea dosarului, s-a constatat că, din cauza unei erori a sistemului informatic, una dintre polițe (transportatorul avea mai multe mașini și, prin urmare, mai multe polițe) nu fusese emisă. Cum se întâmplă de obicei în ceasurile rele, camionul fără poliță era exact camionul implicat în accident.

O astfel de situație putea degenera, creând nu doar transportatorului neplăceri mari, ci și casei de expediție care intermediase transportul, prin degradarea relațiilor cu clientul său, ce se dorea cât mai repede despăgubit. În mod fericit, însă, casa de expediție în discuție deținea o poliță de asigurare a Casei de Expediție emisă de către Lutz, astfel că dauna s-a deschis pe aceasta poliță, fiind posibilă despăgubirea a aproximativ 32.500,00 Euro.

Fără îndoială că prima asigurare necesară efectuării unui transport este CMR-ul cărăușului, însă cazul de față demonstrează că, uneori, aceasta nu este suficientă, astfel încât este necesară întărirea ei printr-o asigurare de răspundere civilă a expeditorului, produs oferit de către compania Lutz Asigurari. Și această asigurare are o sumă standard asigurată de 1.000.000 euro per transport – care, la nevoie, poate fi mărită –, iar, spre deosebire de asigurările obișnuite CMR, această poliță nu asigură doar flota proprie, ci și riscurile pe care casa de expediție le poate avea, lucrând cu terțe firme de transport.

O polita a Lutz Asigurari ofera siguranta cuprinzatoare. Se ofera suma maxima de 1.000.000,00 EUR în cazul politei CMR și bineinteles ca in cadrul politei sunt incluse si pretentiile din dispozitiile articolului 29 CMR. Astfel, transportatorul are cea mai buna protectie posibila prin asigurare.

CE TREBUIE SA FACEtI PENTRU A Va CONVINGE DE AVANTAJELE UNEI POLItE DE ASIGURARE ÎNCHEIATE CU LUTZ Asigurari ?

Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa ne contactati la:

Persoane de contact:       Laura Vintila,   mobil: +40 785 201 861,   e-mail: laura.vintila@untrr.ro      

Andreea Necula,  mobil: +40 720 999 211,  e-mail:  andreea.necula@untrr.ro

                      Impreuna cu dvs. vom completa un formular - analiza de risc pe baza caruia va vom determina exact protectia prin asigurare de care aveti nevoie. Completarea formularului de analiza de risc va  solicita cel mult 10 minute din timpul dvs.

        Formularele pentru analiza de risc:

Ultima modificare a paginii: 03.06.2016

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii