UNTRR


16.11.2021- Amendamentele la Proiectul de lege – L455/2021 privind amnistia fiscală transmise de UNTRR, CP CONCORDIA, FORT, ATM Bucovina și CNIPMMR au trecut de Comisia pentru buget, finanțe, activitate bancară şi piață de capital din Senat cu aviz pozitiv

Azi, 16.11.2021 în Comisia pentru buget, finanțe, activitate bancară şi piață de capital din Senat a avut loc dezbaterea pentru elaborarea raportului pe proiectul ( L455/2021) pentru anularea unor obligații fiscale și pentru modificarea și completarea unor acte normative (amnistia fiscală). Ședința s-a desfășurat  în regim hibrid.

Din partea transportatorilor au participat reprezentanții UNTRR, Confederației Patronale Concordia,  CNIPMMR, FORT și ATM BUCUVINA.

Domnul Radu Dinescu- Secretar General al UNTRR a susținut amendamentele transmise în scris de  UNTRR, CP CONCORDIA, FORT, ATM Bucovina și  CNIPMMR și a adus argumente pentru menținerea acestor modificări la Proiectul de lege L455/2021.

Astfel este obligatoriu de a se completa articolul 76 alineatul (2), litera k) și cu prevederi privind prestațiile suplimentare primite de salariați în baza clauzei de mobilitate.

Transportatorii au motivat că atât indemnizațiile de delegare/detașare cât și prestațiile suplimentare pentru clauza de mobilitate sunt sume de aceeași naturã, altele decât cele acordate pentru acoperirea cheltuielilor de transport și cazare și trebuie să beneficieze de tratament fiscal egal.

De asemenea, este obligatoriu să se elimine caracterul temporar și locul de muncă ocupat de angajat din ca Art. 76, alin (2), lit k, pct.(ii). Astfel că, articolul se va completa și se va modifica după cum urmează:  „în străinătate, 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru diurnă prin hotărâre a Guvernului pentru personalul român trimis în străinătatea, în limita a 3 salarii de bază. Plafonul aferent valorii a 3 salarii salarii de bază  se calculează prin raportarea celor 3 salarii la numărul de zile lucrătoare din luna respectivă, iar rezultatul se multiplică cu numărul de zile din perioada de delegare/detașare.„

În final, senatorii din Comisia pentru buget, finanțe, activitate bancară şi piață de capital au dat aviz pozitiv actului L455/2021 cu amendamentele susținute și transmise de către UNTRR, CP Concordia,  CNIPMMR, FORT și ATM BUCUVINA.

Pentru amendamente: aici

Tot azi, 16.11.2021 în Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială s-a discutat proiectul L455/2021 în prima citire. Săptămâna viitoare proiectul de lege- L455/2021 va intra în Comisie pentru votul final.

După ce Comisia Buget Finanțe și Comisia pentru Muncă va emite rapoartele L455 va intra în ședința de plen din Senat pentru vot final.

Avem promisiuni că L455/2021 va intra în plen săptămâna viitoare.

 

 

Ultima modificare a paginii: 16.11.2021

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii