UNTRR


19.09.2019: Comisia de Transport și Turism a Parlamentului European - TRAN a votat pentru menținerea Pachetului Mobilitate 1 adoptat în legislatura precedentă și continuarea procesului legislativ european

În această dimineață, 19.09.2019,  Comisia de Transport și Turism a Parlamentului European - TRAN a decis să nu trimită cele trei dosare ale Pachetului Mobilitate 1 înapoi la Comisia Europeană, pentru începerea unui nou proces legislativ de la zero. Eurodeputații membri TRAN au decis astăzi într-o reuniune extraordinară la Strasbourg, menținerea celor 3 dosare ale Pachetului Mobilitate 1 din legislatura precedentă și continuarea procesului legislativ european.

Această decizie trebuie să fie confirmată de Conferința Președinților (COP), un grup format din președintele Parlamentului European, David Sassoli, și de liderii grupărilor politice din Parlamentul European, care urmează să se întâlnească tot astăzi, 19.09.2019 la Strasbourg. Decizia din această dimineață, dacă va fi confirmată astăzi și de COP, deschide calea pentru un vot final în TRAN marți, 24 septembrie 2019 privind deschiderea negocierilor interinstituționale cu Consiliul și începerea oficială a trilogului.

În reuniunea TRAN de astăzi, 19.09.2019 s-a anunțat schimbarea coordonatorului grupului S&D în cadrul TRAN. Eurodeputatul Ismail ERTUG (S&D, Germania), coordonator al grupului S&D în TRAN a fost înlocuit de Eurodeputatul Johan DANIELSSON (S&D, Suedia). Precizăm că Eurodeputatul Ertug a fost ales Vicepreședinte al Grupului Alianței Progresiste a Social Democraților, deși acesta a fost contestat în interiorul grupării S&D privind consultarea referitoare la intorcerea Pachetului Mobilitate 1 la Comisia Europeana, respectiv initierea trialogului.

Ultima modificare a paginii: 19.09.2019

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii