UNTRR


Contribuiți la studiul Comisiei Europene de evaluare a obligației de întoarcere a camioanelor în mod regulat în statul membru de stabilire

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) vă invită să participați la studiul Comisiei Europene, realizat de firma Ricardo, de evaluare a impactului care plasează obligația de returnare periodică a vehiculului în statul membru de stabilire. Acest lucru este prevăzut în Regulamentul (CE) nr. 1071/2009 revizuit privind accesul la ocupația de operator de transport rutier.

Chestionarul este disponibil online, inclusiv în limba română (selecția limbii se face din butonul aflat în dreapta ecranului), aici: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/ReturnoftheTruck2020Stakeholders

Obiectivul acestui studiu este de a identifica și evalua impactul măsurii asupra climei și mediului, asupra congestionării traficului și asupra pieței economice și interne. Studiul va lua în considerare impactul social asupra conducătorilor auto, precum și asupra operațiunilor de afaceri.

Totodată, studiul va ține seama de noua obligație de întoarcere regulată a conducătorului auto stabilită în Regulamentul (CE) nr. 561/2006 revizuit privind armonizarea anumitor dispoziții ale legislației sociale în domeniul transporturilor rutiere.

Măsura în cauză este:

O întreprindere își organizează activitatea parcului său de vehicule în așa fel încât să se asigure că vehiculele aflate la dispoziția întreprinderii și utilizate în transportul internațional se întorc la unul dintre centrele operaționale din statul membru respectiv cel puțin în termen de opt săptămâni de la părăsirea vehiculului.

Scopul acestei anchete este de a colecta date cu privire la practicile actuale ale operatorilor de transport rutier și situația de pe piața transportului rutier de mărfuri, precum și de a explora posibilele modalități prin care piața va răspunde noii obligații.

Ultima modificare a paginii: 27.08.2020

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii