UNTRR


Comisarul de Transport a declarat că studiul de impact al Pachetului Mobilitate 1 va fi finalizat anul acesta, iar CE poate prezenta o propunere legislativă specifică

Comisarul de Transport, doamna Adina Vălean a declarat, după adoptarea Pachetului Mobilitate 1 în Parlamentul European pe 09.07.2020, că regretă faptul că noul set de reguli include elemente care nu sunt în concordanță cu ambițiile Pactului Ecologic și cu obiectivul de a atinge o Uniune Europeană neutră din punct de vedere climatic până în 2050 susținut de Consiliul European. Declarația doamnei Comisar Vălean poate fi consultată aici.

La acest moment, Comisia Europeană  realizează o evaluare a impactului cu privire la obligația de întoarcerea a vehicullui în țara de stabilire a companiei la fiecare opt săptămâni (modificarea Regulamentului 1071/2009 privind accesul la profesie) și resțrictionarea operațiunilor de transport combinat.

Conform declarației doamnei Comisar Vălean, vom avea concluziile studiului înainte de sfârșitul acestui an. Dacă este necesar, Comisia Europeană își va exercita dreptul de a prezenta o propunere legislativă specifică înaintea intrării în vigoare a acestor 2 prevederi.

Ultima modificare a paginii: 13.07.2020

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii