UNTRR


10.06.2016, Franța: Legea Macron – IRU intenționează să solicite autorităților franceze să introducă un moratoriu privind controlul legii Macron

Uniunea Internaționalã a Transporturilor Rutiere – IRU ne-a informat cã în urma Conferinței despre Legea Macron, organizatã ieri, 9 iunie 2016 de cãtre administrația francezã, urmeazã sã transmitã un comunicat de presã prin care sã le solicite autoritãților franceze sã introducã un moratoriu privind controlul Legii Macron începând cu 2 iulie 2016. Acest lucru este justificat din cauza lipsei totale de informații practice pentru sectorul transporturilor rutiere privind modul de a se conforma noilor dispoziții și, pe deasupra, de inexistența formularelor de înregistrare.

Cu douã luni în urmã, IRU a transmis administrației franceze peste 40 de întrebãri juridice și practice privind Legea Macron pentru a informa, mai departe, membrii sãi. Pânã la aceastã datã, solicitarea IRU a rãmas fãrã rãspuns. IRU reamintește cã, încã din 12 martie 2015 (!), adicã de peste un an, și-a exprimat îngrijorarea fațã de implicațiile practice ale Legii Macron dacã aceastã lege intrã în vigoare și nu este explicatã și consultatã cu reprezentanții din industrie.
De asemenea, IRU o va aborda pe Comisarul Bulc, invitând Comisia Europeanã sã finalizeze urgent investigațiile privind Legea Macron (și MiLoG).

Ultima modificare a paginii: 13.06.2016

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii