UNTRR


Luxemburg - reguli legate de aplicarea detașării lucrătorilor

CLC - Luxemburg a transmis IRU informaţii suplimentare privind noile norme care se vor aplica în Luxemburg în legătură cu detaşarea lucrătorilor, respectiv:

  • Firmele de transport care efectuează transport transfrontalier sau cabotaj (mărfuri şi pasageri) vor trebui să preînregistreze şoferul înainte de FIECARE OPERAŢIUNE într-un portal online al Inspectoratului Muncii, disponibil în limba franceză, engleză şi germană: itm.lu/edetach/
  • Atunci când şoferii sunt preînregistraţi, vor primi o "insignă socială" pe care trebuie să o poarte cu ei e şi care trebuie să fie prezentată în timpul unui control. Insigna poate fi imprimată pe hârtie sau poate fi prezentată pe un dispozitiv mobil (de ex. pad sau smartphone). Codul QR al insignei trebuie să fie întotdeauna lizibil.
  • Există o serie de operaţiuni exceptate de la aceste cerinţe: toate operaţiunile de tranzit în transportul de pasageri şi de mărfuri; serviciile ocazionale de transport de pasageri şi servicii de taxi.

Pentru mai multe informaţii, descărcaţi circulara în limbile franceză şi germană.

UNTRR va informa membrii privind evoluţiile viitoare.

Ultima modificare a paginii: 16.01.2018

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii