UNTRR


29.10.2020, Germania: Clarificări privind noile măsuri introduse în regiunea Bavaria

În urma introducerii unor noi măsuri de carantină în regiunea Bavaria, au apărut unele zvonuri în mass-media precum introducerea obligatorie a testului COVID-19 pentru șoferii care efectuează transporturi rutiere de mărfuri în această regiune. ACESTE ZVONURI SUNT FALSE.

Noile măsuri afectează exclusiv navetiștii transfrontalieri care vin dintr-o țară cu risc epidemiologic ridicat și care intră pe teritoriul Germaniei pentru a își relua activitatea în Bavaria. Dacă aceste persoane vin în Bavaria pentru a lucra cel puțin o dată pe săptămână, trebuie să efectueze testul COVID-19 în maximum 5 zile de la sosire, iar testele trebuie repetate săptămânal.

Cu toate acestea, dacă șoferii de camioane efectuează doar transport internațional de mărfuri, regulamentul bavarez îi scutește atât de carantină cât și de test COVID-19.

Sursa: BGL

Ultima modificare a paginii: 29.10.2020

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii