UNTRR


27.12.2020, Spania: Derogări temporare și specifice de la regulile privind timpii de conducere și de odihnă

Ministerul Transporturilor din Spania a decis să acorde mai multe derogări specifice și temporare de la normele privind timpii de conducere și de odihnă. Derogările se aplică șoferilor care efectuează operațiuni de transport rutier de mărfuri între Marea Britanie și Spania și acoperă perioada 15 decembrie 2020 - 13 ianuarie 2021, după cum urmează:

  • Limitele privind timpii de conducere zilnici pot fi depășiți, fiind permisă prelungirea cu două ore a duratei de conducere zilnice. Astfel, limita de 9 ore și 10 ore este suspendată de două ori pe săptămână.
  • Începutul perioadei de repaus săptămânal este amânată după șase perioade de 24 de ore, prelungind astfel durata de conducere de două săptămâni consecutive de la 90 de ore la 96 de ore
  • Șoferii au voie să-și ia repausul săptămânal normal (45 de ore) în vehicul, atâta timp cât vehiculul este echipat corespunzător pentru odihna fiecărui șofer și este parcat.

Decizia a fost publicată în Jurnalul Oficial spaniol (BOE) și este deja în vigoare.

Sursa: ASTIC

Ultima modificare a paginii: 27.12.2020

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii