UNTRR


27.08.2020 - Informații actualizate privind intrarea în Belgia a șoferilor profesioniști

1. Șoferul vine în Belgia ca parte a unei călătorii profesionale (transport de mărfuri)
a. Dacă rămâne în Belgia mai puțin de 48 de ore, nu trebuie completat
formularul de localizare a pasagerilor
b. Dacă rămâne în Belgia mai mult de 48 de ore, formularul de localizare a pasagerilor trebuie completat

În ambele cazuri, șoferii sunt scutiți de carantină și testare obligatorie, chiar dacă provin dintr-o zonă roșie. Mesajele text pe care le primesc la sosirea în Belgia, prin completarea Formularului de localizare a pasagerilor, pot fi ignorate. Călătoriile esențiale, inclusiv transportul de mărfuri, sunt scutite de carantină.

Prin urmare, dacă un șofer tranzitează Belgia (ceea ce durează întotdeauna mai puțin de 48 de ore), acesta poate trece liber, indiferent de unde provine.

2. Șoferul vine în Belgia după ce și-a petrecut timpul liber în străinătate (de exemplu, șoferul pleacă în România o săptămână pentru a-și vizita familia și se întoarce la muncă în Belgia), apoi se aplică măsurile de carantină.
a. Vine dintr-o zonă roșie, sunt obligatorii 2 săptămâni de carantină și testare COVID-19. Testul este gratuit.
b. Provenind dintr-o zonă portocalie, este recomandată intrarea în carantină și testarea. Testarea în acest caz va trebui plătită.

Sursa: FEBETRA

Ultima modificare a paginii: 27.08.2020

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii