UNTRR


24.12.2020, Marea Britanie: ghid pentru șoferii de camioane cu pașii pe care trebuie să îi urmeze după ce se testează de COVID-19

Departamentul de Sănătate și Asistență Socială din Marea Britanie a pregătit un pliant cu pașii pe care trebuie să îi urmeze șoferii după ce se testează de COVID-19, detalii aici.

De menționat că testarea Covid-19 este obligatorie. Fără testare prealabilă nu este permisă îmbarcarea camioanelor și intrarea pe teritoriul Republicii Franceze. Programul de testare va fi efectuat non stop (24h din 24, 7 zile din 7), inclusiv în perioada sărbătorilor de Crăciun.

Șoferii de tir care se îndreaptă spre Portul Dover trebuie să se deplaseze către Manston la postcode-ul CT12 5FE într-o zonă de așteptare, urmând a fi testați în centrul de acolo.

Șoferii în drum spre Eurotunnel trebuie să meargă la joncțiunea 8 de pe autostrada M20 și să se așeze la rândul de așteptare pentru a fi testați la locația stabilită de guvernul britanic.

Pe timpul efectuării testului Covid în locațiile din Manston și joncțiunea 8 de pe M20, șoferii de camioane trebuie să rămână tot timpul în vehicul, să păstreze regulile de distanțare socială.

După testare, rezultatul se obține în 40 minute. În cazul unui rezultat negativ, persoana va fi direcționată către punctul de îmbarcare.

În cazul în care rezultatul este pozitiv, vor primi îndrumări la fața locului referitor la locația unde urmează să rămână în autoizolare timp de 10 zile, costurile cazării fiind suportate de statul britanic.

Guvernul britanic a asigurat că pe perioada de așteptare șoferii de camioane vor primi apă și mâncare.

Autoritățile britanice au reiterat recomandarea către șoferii de camioane care nu au ajuns încă în comitatul Kent să nu continue călătoria până la anunțuri ulterioare privind decongestionarea zonei, întrucât persistă întârzieri și disfuncționalități majore la portul Dover și la Eurotunnel.

Surse: gov.uk, Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord

Ultima modificare a paginii: 24.12.2020

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii