UNTRR


24.12.2020: Germania impune testul COVID-19 pentru șoferii care au fost în Marea Britanie în ultimele 10 zile

Începând cu 22 decembrie 2020, toate persoanele care intră în Germania, care au fost în Marea Britanie în ultimele 10 zile, trebuie să prezinte un test negativ pentru infecția cu COVID-19, efectuat cu maximum 48 de ore înaintea intrării în țară. Rezultatul poate fi al unui test RT-PCR sau al unui test rapid antigen, dar testul trebuie să fi fost făcut în conformitate cu criteriile minime stabilite de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Operatorilor de transport persoane nu li se mai permite să organizeze transporturi de călători din Marea Britanie către Germania. Doar cetățenii germani sau persoanele care au reședința în Germania pot fi transportați de la 1 ianuarie 2021.

Transportul de mărfuri este încă permis. Cu toate acestea, șoferii profesioniști care au fost în Marea Britanie în ultimele 10 zile nu sunt scutiți de la obligația de a prezenta un test negativ COVID-19, chiar și atunci când doar tranzitează Germania.

Măsura rămâne în vigoare până la 6 ianuarie 2021. Click aici pentru a consulta textul legii (în limba germană).

Sursa: BGL

Ultima modificare a paginii: 24.12.2020

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii