UNTRR


24.08.2020, Italia: Noi cerințe de intrare în țară

În data de 18 august 2020 au fost publicate noile cerințe de intrare în Italia. Cerințele depind de locul în care o persoană a călătorit (detalii aici).

Au fost introduse restricții speciale (un test recent COVID-19 sau carantina) pentru persoanele care intră în Italia după ce au stat sau au tranzitat, în ultimele 14 zile, una din următoarele țări: Croația, Grecia, Malta și Spania. Șoferii profesioniști de transport rutier de marfă care au stat sau au tranzitat una din aceste țări sunt scutiți de la restricții dacă:

- Dovedesc că intră în Italia în scopuri de muncă. Anexa 3 de la Comisia Europeană ar trebui să fie o dovadă suficientă.
- Completează declarația pe proprie răspundere (versiunea în engleză) înainte de a intra în Italia (pe lângă faptul că dețin Anexa 3 CE).

Cu toate acestea, șoferii profesioniști pot sta în Italia doar timp de maximum 120 de ore (36 de ore dacă sunt în tranzit), după care vor trebui să părăsească țara sau să intre în carantină.

Asociația din Grecia – OFAE - a raportat că toți agenții de feribot din porturile grecești Patras și Igoumenitsa solicită șoferilor de camioane (de toate naționalitățile) să completeze declarația pe proprie răspundere înainte de a se îmbarca pe navă.


Surse: FIAP și OFAE

Ultima modificare a paginii: 24.08.2020

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii