UNTRR


06.10.2020: Republica Cehă: noi măsuri la intrarea în țară începând cu 21.09.2020, șoferii profesioniști sunt exceptați de la aceste măsuri

Începând cu 21 septembrie 2020, toate persoanele care călătoresc din țări care nu se află pe lista țărilor cu risc scăzut de COVID-19 trebuie să contacteze autoritățile regionale de sănătate înainte de sosirea în Cehia prin completarea unui formular electronic accesând link-ul alăturat: https://plf.uzis.cz/. Acest formular trebuie prezentat ofițerului de control la frontieră și altor eventuale controale în timpul șederii pe teritoriu Cehiei. Persoanele care sosesc în Cehia trebuie să efectueze un test PCR în termen de cinci zile de la sosire. Dacă o persoană nu transmite rezultatul testului PCR autorităților sanitare respective în termen de șapte zile de la sosire, va trebui să intre în carantină.
De asemenea, există posibilitate prezentării unui test PCR negativ emis de o autoritate sanitară din altă țară UE. Acest document trebuie să fie transmis autorităților sanitare competente imediat la sosire și testul trebuie efectuat înainte cu 72 de ore de a sosi în Cehia. Această măsură se aplică cetățenilor cehi, cetățenilor UE și resortisanților țărilor terțe cu permis de ședere pe termen lung sau permanent în Republica Cehă sau într-o altă țară UE.
Cetățenilor țărilor terțe cu o relație dovedită de lungă durată cu un cetățean UE (care trebuie să aibă un certificat de ședere temporară sau permis de ședere permanentă pentru Republica Cehă) și lucrătorilor din transportul internațional li se va permite să intre în țară.

Reamintim că pentru a efectua operațiuni de transport rutier de mărfuri în Republica Cehă, pe lângă documentele mărfii, următoarele documente trebuie să se afle la bordul camionului:

- contractul de muncă al șoferului tradus în limba cehă (nu este nevoie de traducere legalizată)

- o dovadă a competenței lui profesionale - atestat de conducător auto

- un document care atestă statutul de lucrător în transport internațional, click aici pentru a descărca documentul.


Click aici pentru a consulta lista cu țările cu risc scăzut / ridicat de infectări cu COVID-19.

Sursa: CESMAD BOHEMIA

Ultima modificare a paginii: 06.10.2020

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii