UNTRR


30.06.2020, Elveția: toate punctele de trecere a frontierei sunt deschise pentru transportul rutier

Începând cu 27 iunie, transportul public elvețian a revenit la orarul normal, cu recomandarea pasagerilor să poarte măști pe față la orele de vârf.
La 15 iunie au fost deschise frontierele cu țările UE, Islanda, Norvegia, Liechtenstein și Marea Britanie, iar amenzile aplicate persoanelor care fac cumpărături transfrontaliere au fost ridicate. Nu este permisă deplasarea între Elveția și o țară care nu face parte din Spațiul Schengen. Cu condiția să își dovedească statutul cu documentație oficială, următoarele categorii sunt exceptate de la această măsură:
• cetățenii elvețieni.
• posesorii unui document de călătorie (de exemplu, un pașaport sau o carte de identitate) și
- un permis de ședere, adică permis de ședere elvețian (permisele L / B / C / Ci)
- o autorizație transfrontalieră (permis G; numai în interes de serviciu)
-  o legitimație FDFA
- viza D emisă de autoritățile din Elveția
- viza C emisă de autoritățile din Elveția după 16 martie 2020 într-un caz excepțional valabil
- viza C emisă de autoritățile din Elveția pentru muncă având un contract pe termen scurt.
- o asigurare a unui permis de ședere din partea unei autorități cantonale de migrație sau a unui permis de intrare cu viză eliberată de autoritățile din Elveția (un contract de muncă nu este suficient pentru a trece frontiera elvețiană. Persoanele care au o asigurare a unui permis de ședere pot intra în Elveția cel mai devreme cu trei zile înainte de data în care asigurarea devine valabilă).

• deținătorii unui document de călătorie pentru refugiați eliberat de autoritățile din Elveția și al unui permis de ședere sau de ședere permanentă sau a unui permis F valabil.
• persoanele care au drepturi de liberă circulație.
• cetățenii care tranzitează Elveția într-o altă țară în care pot intra.
• persoanele aflate într-o situație de necesitate specială. Autoritatea de control la frontieră va evalua necesitatea unei astfel de situații.
• specialiștii din sectorul sănătății care trebuie să intre în Elveția din motive importante legate de activitatea lor și care dețin o confirmare a notificării, o asigurare a unui permis de ședere sau un permis de intrare cu viză eliberată de Elveția.
Începând cu 15 iunie, toate punctele de trecere a frontierei sunt deschise, detalii aici; transportul privat și comercial este permis. Șoferii de autovehicule transport marfă sunt autorizați să efectueze operațiuni de încărcare/descărcare pe teritoriul Elveției.
Mai multe informații găsiți aici.
Sursa: guvernul elvețian

Ultima modificare a paginii: 30.06.2020

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii