UNTRR


30.06.2020, Croația: informații actualizate privind măsurile care se aplică pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

Începând cu 7 mai, a fost ridicată măsura prin care șoferii intră în carantină atunci când intră în Croația, detalii aici.  
Începând cu 11 mai, cetățenii din Slovenia, Ungaria, Austria, Republica Cehă, Slovacia, Estonia, Lituania, Letonia, Germania și Polonia, pot intra în Croația fără restricții și fără a fi nevoiți să demonstreze motivele călătoriei lor. Cetățenii din alte țări ale UE pot intra în Croația, cu condiția să dovedească motivul călătoriei lor. Mai multe informații găsiți aici.

Începând cu 16 mai, șoferii de autovehicule transport marfă care tranzitează Croația trebuie să utilizeze doar autostrăzile. În cazul în care șoferul trece frontiera pe drumurile secundare, acesta trebuie să parcurgă cea mai scurtă rută către autostradă pentru a își continua traseul până la ieșirea din țară.  În timpul efectuării pauzelor sau repausurilor în zone special amenajate, șoferii trebuie să respecte măsura de distanțare socială, atât în ​​interior cât și în exterior.

Începând cu 10 iunie, punctele de trecere a frontierei maritime au fost redeschise.

La 24 iunie, guvernul croat a anunțat noi măsuri pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Începând cu 25 iulie, ora 00:00, purtarea măștii pe față este obligatorie în transportul public (atât pentru pasageri, cât și pentru șoferi); pasagerii care nu respectă prevederile nu vor avea voie să utilizeze transportul în comun. Mai multe informații despre regulile aplicabile operațiunilor de transport public pot fi găsite aici și aici.
De asemenea, guvernul a stabilit un regim special pentru unele categorii de persoane care intră în Croația: persoanele care vin din Bosnia și Herțegovina, Kosovo, Serbia și Macedonia de Nord, trebuie să se autoizoleze timp de 14 zile la intrarea în țară. Măsura nu se aplică pasagerilor care tranzitează Croația. Persoanele care tranzitează Croația, pentru a ajunge într-o țară vecină, trebuie să verifice site-ul Ministerului de Interne pentru a afla dacă sunt eligibile pentru a intra în Croația. Odată ce călătoresc, persoanele trebuie să aibă dovezi privind statutul și eligibilitatea lor pentru a intra în țara respectivă înainte ca autoritățile croate să le permită intrarea pentru tranzit.

Cetățenilor non-UE / SEE li se interzice intrarea în Croația până la 30 iunie. Lucrătorii în domeniul transporturilor sunt scutiți de la această prevedere.

Sursa: guvernul croat

Ultima modificare a paginii: 30.06.2020

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii