UNTRR


29.05.2020, Belarus: dispozitiv de navigație (sigiliu) pentru monitorizarea autovehiculelor în tranzit

Guvernul din Belarus a emis Regulamentul nr. 311 din 25 mai 2020, click aici, privind implementarea utilizării dispozitivelor de navigație (sigilii). Acest regulament a fost publicat în 28.05.2020 și va intra în vigoare pe 7 iunie 2020.

Documentul solicită în special să li se permită operatorilor de transport în tranzit care au încălcat paragrafele 1.2. și (sau) 1.3. din Regulamentul nr. 171 din 25 martie 2020 (adică nu au utilizat doar autostrăzile sau zonele de parcare desemnate pentru a se conforma cu perioadele de timp de tranzit impuse) să tranziteze teritoriul Belarusului numai în cazurile în care sigiliile de navigație sunt atașate la compartimentele de mărfuri ale autovehiculelor pentru a le fi monitorizat traseul.

Aceste dispoziții nu se aplică în cazurile de funcționare defectuoasă a sistemului de navigație cauzată de probleme tehnice sau de încălcări ale mijloacelor de comunicare sau atunci când escorte vamale sunt utilizate în conformitate cu procedura vamală de tranzit vamal.

Sigiliile de navigație vor fi atașate în punctele de trecere a frontierei înainte de intrarea în Belarus, fie de către autoritățile vamale, fie de către operatorul național (Belneftegaz), fie de alte entități autorizate.

Demontarea sigiliilor de navigație se va efectua la:
- frontierele externe ale Uniunii Economice Eurasiatice (EAEU), fie de către autoritățile vamale, fie de către operatorul național (Belneftegaz), sau de către alte entități autorizate;
- punctele de frontiere dintre Rusia și Belarus, fie de către operatorul național (Belneftegaz), fie de alte entități autorizate.
Regulamentul guvernamental nr. 311 din 25 mai 2020 a stabilit, de asemenea, o taxă pentru acest serviciu - 3 unități de bază la prețul de BYN 81 sau 31 EUR, TVA inclus.
Acest act juridic a fost adoptat de guvern pentru a asigura implementarea sigiliilor de navigație în Belarus, precum și pentru a lua măsuri suplimentare pentru a preveni răspândirea COVID-19 și va rămâne în vigoare până la 30 septembrie 2020.

Pentru mai multe detalii click aici (în limba rusă).

Sursa: BAMAP

Ultima modificare a paginii: 29.05.2020

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii