UNTRR


28.07.2020, Austria: introducerea unei declarații de tranzit

Autoritățile austriece au publicat în seara zilei de 24 iulie 2020 o nouă Ordonanță pentru revizuirea condițiilor de intrare și tranzit în Republica Austria pentru persoanele care provin din state pentru care există alerte de călătorie, inclusiv România, cu valabilitate până la data de 30 septembrie 2020.

Principalele modificări, față de măsurile anterioare, sunt diminuarea perioadei termenului de valabilitate a testului biologic-molecular pentru SARS-CoV-2 de la 4 zile la 72 de ore și reducerea perioadei de izolare la domiciliu sau într-o locație adecvată, de la 14 zile la 10 zile.

Conform noilor prevederi, începând cu data de 27 iulie a.c., ora 00:00, accesul cetățenilor români și ai statelor membre UE provenind din România cu destinația Republica Austria este permis dacă dețin un test molecular negativ pentru SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, atestat printr-un certificat în limba germană sau engleză. În lipsa acestuia, persoanele respective și cei cu care locuiesc împreună sunt obligați să se supună timp de 10 zile unei izolări la domiciliu sau într-o locație adecvată, imediat după intrarea în Republica Austria, ale cărei costuri trebuie suportate de către persoana în cauză. Dacă un test biologic molecular pentru SARS-CoV-2 efectuat în perioada izolării este negativ, izolarea instituită pe perioada celor 10 zile se suspendă.

În situația în care cetățeanul străin nu poate prezenta certificatul medical sau dovada unei cazări adecvate, autoritățile austriece nu vor permite intrarea pe teritoriul Republicii Austria. 

Noile prevederi se aplică inclusiv turiștilor români.

Tranzitul este permis în regim permanent, fără oprire, pentru cetățenii care vin din România și care merg spre destinații din alte state. Autoritățile locale pot solicita prezentarea unor documente justificative care să asigure intrarea în țara de destinație: domiciliu / rezidență / drept de ședere / contract de muncă / orice altă dovadă a necesității intrării, de exemplu adeverință de tratament medical imperios necesar, de studii etc., precum și completarea unei declarații de tranzit. Click aici pentru a accesa declarația.

Click aici pentru a accesa Anexa A

Detalii suplimentare, precum şi modelul de certificat medical se regăsesc la următoarele adrese:

https://www.ris.bka.gv.at/Dokumente/Bundesnormen/NOR40223809/II_263_2020_Anlage_C.pdf

https://www.bmeia.gv.at/ro/ambasada-austriei-bucuresti/calatoria-in-austria/?fbclid=IwAR3RE_WaxrpVFKyAbvr8UHDrzzBV7h2zSfpI0TDTtHgMtdOfF3IMdGmwEWA  

Potrivit informațiilor oficiale comunicate de către autoritățile austriece, începând cu data de 16 iulie a.c, ora 00.00, au fost suspendate cursele aeriene regulate directe din mai multe state, printre care se numără și România. Reglementarea este valabilă până la data de 31 iulie 2020.

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE / DINSPRE ROMÂNIA:

  • Pe cale rutieră: Vă recomandăm să achiziționați vigneta care dovedește plata taxei de autostradă înainte de a intra în Austria sau de la prima stație de alimentare cu combustibil (imediat după trecerea frontierei). Conform indicațiilor de pe verso, vigneta se lipește obligatoriu pe parbriz. În caz contrar se vor aplica amenzi.
  • Pe cale ferată:  Recomandăm consultarea regulată a site-urilor companiilor de cale ferată din cele două țări. Se aplică aceleași reguli și excepții ca la transportul rutier.  
  • Pe cale aeriană: Cursele directe România-Austria sunt suspendate în intervalul 16-31.07.2020.

Sursa: mae.ro

 

 

Ultima modificare a paginii: 28.07.2020

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii