UNTRR


27.04.2020, Turcia: actualizare măsuri pentru șoferii străini

Măsurile referitoare la șoferii care intră în Turcia (secțiunea B din decretul anterior) au fost actualizate de  Ministerul de Interne din Turcia. (măsura anterioară aici ). Toate măsurile menționate mai jos nu sunt valabile pentru intrarea / ieșirea în și din Iran și Irak. Se mențin măsurile anterioare privind secțiunile A (vehicule în tranzit și șoferi din Turcia), C (șoferi care ies din Turcia) și D (condiții care vor fi aplicate călătoriilor Ro-Ro).

Conform noilor măsuri actualizate:

- Toți șoferii vor fi supuși controalelor de sănătate. Șoferii străini care prezintă simptome legate de COVID-19 nu vor avea voie să intre în Turcia. Șoferii turci care prezintă simptome legate de COVID-19 vor fi trecuți în carantină.

-Șoferii străini care nu prezintă simptome ale COVID-19 și care intenționează să părăsească Turcia în 72 de ore de la intrare, nu vor fi supuși la o perioadă de carantină de 14 zile.

- Șoferii turci care nu prezintă simptome de COVID-19 vor avea voie să părăsească Turcia fără nicio procedură de carantină.

- Camioanele care transportă mărfuri precum medicamente, produse medicale și alimente care sunt urgente pentru Turcia, vor avea prioritate să intre în Turcia .

- Șoferii străini ar trebui să meargă la cea mai apropiată instituție medicală dacă simt semne și simptome ale COVID-19 (febră, tuse, lipsă de respirație, etc.) în curs de 72 de ore de la intrarea în Turcia.

- o perioadă suplimentară de 24-72 de ore poate fi acordată transportatorului de către biroul vamal relevant, având în vedere condițiile rutiere și meteorologice.

- La intrarea în țară, șoferii vor fi obligați să fie de acord cu o scrisoare de angajament din partea Ministerului Turc de Interne, prin care să declare că vor conduce direct la punctul de destinație, non-stop, cu excepția cazurilor de urgență, în caz contrar, vor fi emise amenzi conform Legii generale de sănătate publică.

Sursa: UND

Ultima modificare a paginii: 27.04.2020

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii