UNTRR


27.04.2020, Italia: informații actualizate privind transporturile rutiere în perioada 4 – 17 mai 2020

Pe 26 aprilie, premierul Italiei a anunțat regulile din „Faza 2”, care se vor aplica în perioada 4 -17 mai 2020, prin DPCM din 26 aprilie 2020. Se vor menține multe dintre regulile în vigoare în prezent.
În ceea ce privește transportul rutier și logistica, următoarele informații sunt relevante:
· Art. 2.7: Companiile a căror activitate trebuie suspendată în urma modificărilor codurilor ATECO enumerate în anexa 3 trebuie să finalizeze expedierea mărfurilor din stoc până la 30 aprilie.
· Art. 2.9: Companiile a căror activitate se poate reporni în urma modificărilor codurilor ATECO enumerate în anexa 3 pot începe pregătirile de redeschidere începând cu 27 aprilie.
· Art. 3.2: Obligația pasagerilor de a purta mască pe față în timp ce se află în spațiile publice închise și în transportul în comun nu se aplică copiilor sub 6 ani și nici persoanelor cu dizabilități care nu sunt obișnuite cu purtarea unei măști.
· Art. 4.2: Înainte de îmbarcare, companiile de transport trebuie să verifice temperatura corpului și documentele de transport ale călătorului. Se refuză îmbarcarea în cazul în care persoana are febră sau are documentația incompletă. Companiile de transport trebuie să asigure o distanță de minimum 1 m între călători. Companiile de transport trebuie să furnizeze călătorilor echipamente de protecție personală adecvate (măști, mănuși) în cazul în care aceștia nu au.
· Art. 5: Reguli și proceduri pentru persoanele care intră sau tranzitează Italia în interes profesional - normele actuale se vor aplica în continuare.
· Anexa 6, punctul 3 din Protocolul pentru combaterea răspândirii Covid-19: linii directoare pentru accesul furnizorilor terți la sediile companiilor:
- Companiile trebuie să identifice procedurile de intrare, tranzit și ieșire pentru furnizorii lor. Aceste proceduri trebuie să ia în considerare itinerariile și calendarul, în scopul de a reduce contactul dintre furnizori și personalul companiei.
- Pe cât posibil, șoferii ar trebui să rămână la bordul vehiculului. Șoferii nu pot intra în birourile companiei. Trebuie respectată distanța minimă de 1 m atunci când se încarcă/descarcă marfa.  
- Compania trebuie să pună la dispoziție sau să instaleze toalete speciale doar pentru  șoferii/furnizorii terți, separat de cele pe care le folosesc angajații săi. Toaletele trebuie curățate cât mai des posibil.
- În cazurile în care compania efectuează transporturi în cont propriu, securitatea lucrătorilor trebuie să fie asigurată în permanență.
· Anexa 8: Protocol pentru sectorul transportului rutier și al logisticii (adoptat la 20 martie).
· Anexa 9: Protocol pentru transportul public (adoptat la 14 martie).
 Sursa: Guvernul italian

 

Ultima modificare a paginii: 27.04.2020

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii