UNTRR


26.06.2020, Slovenia: șoferii trebuie să părăsească țara în 12 ore de la intrare

Începând cu 15 iunie, cetățenii italieni și sloveni pot folosi toate punctele de trecere a frontierei pentru a călători între cele două state, în timp ce cetățenii din alte țări pot utiliza doar următoarele puncte de trecere a frontierei:
• Vrtojba - Sf. Andrea,
• Fernetiči - Fernetti,
• Škofije - Rabuiese,
• Krvavi potok - Pesse.
La frontiera cu Austria, cetățenii austrieci și sloveni pot folosi toate punctele de trecere a frontierei pentru a călători între cele două state, în timp ce persoanele din alte state nu pot folosi decât următoarele puncte de trecere a frontierei:
• Karavanke - Karawankentunnel,
• Ljubelj - Loibltunnel,
• Šentilj (autostradă) - Spielfeld (autostradă)
La frontiera cu Ungaria, cetățenii maghiari și sloveni pot folosi toate punctele de trecere a frontierei pentru a călători între cele două state, în timp ce cetățenii din alte state pot utiliza doar următoarele puncte de trecere a frontierei:
• Dolga vas - Redics,
• Pince (autostradă) - Torniyszentmiklos (Országút).
La frontiera cu Croația, au fost deschise toate punctele locale de trecere a frontierei.
Datorită deteriorării condițiilor epidemiologice, indiferent de cetățenie sau reședință, se aplică măsura de carantină pentru o perioadă de 14 zile tuturor persoanelor care vin în Slovenia din țările enumerate aici și persoanelor care intră în Slovenia și au reședința permanentă sau temporară în aceste țări.

Măsura nu se aplică, printre altele, lucrătorilor din transporturi internaționale și șoferilor care efectuează transport rutier internațional de mărfuri care conduc către, dinspre sau prin Slovenia. Șoferii care tranzitează Slovenia trebuie să părăsească țara în 12 ore de la intrare.
La 25 iunie, guvernul a decis să scoată Luxemburgul și Muntenegrul, detalii aici,  de pe lista verde , detalii aici, și, de asemenea, a adăugat Portugalia și Albania pe Lista Roșie (unde sunt incluse următoarele țări europene: Marea Britanie, Andorra, Belgia, Suedia, Rusia, Belarus, Serbia, Moldova, Macedonia de Nord, Bosnia și Herțegovina, Kosovo și Albania). Persoanele care vin din aceste țări trebuie să stea timp de 14 zile în carantină după intrarea în Slovenia.
De menționat că măsura de carantină nu se aplică cetățenilor sloveni sau străinilor cu reședința permanentă sau temporară în Slovenia, dar se aplică persoanelor care vin din țări incluse în listele galbene și roșii.


Sursa: Guvernul sloven

Ultima modificare a paginii: 29.06.2020

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii