UNTRR


23.04.2020, Danemarca: informații actualizate în contextul Covid-19. Atenție!!! relaxările de la regulile privind timpii de conducere și de odihnă au expirat!!

Restricțiile la frontiera daneză au fost prelungite până pe 11 mai. În weekendul de Paști, grădinițele și școlile au început să se deschidă, iar un număr limitat de profesii și-au reluat activitatea. Limitele actuale privind adunarea grupurilor vor fi, de asemenea, relaxate progresiv: începând cu 10 mai, limita actuală de 10 persoane va fi ridicată la 500 până la 1 septembrie 2020.

În ceea ce privește certificatele ADR pentru șoferi, Danemarca a semnat acordul multilateral M324: certificatele de formare a șoferilor care expiră între 1 martie și 1 noiembrie 2020 vor rămâne valabile până la 30 noiembrie 2020.

În plus, în ciuda secțiunii 6a (2), 1 din Legea de expediere a mărfurilor, schimbul de șoferi între companii cu licență de operare daneză pentru transport internațional de marfă este permis, în conformitate cu secțiunea 1 (1) 1 din Legea privind transportul de marfă. Aceasta se aplică până la 28 aprilie 2020.

Licențele STA (șoferi de mașini-pilot pentru transport excepțional) care expiră între 1 martie și 30 aprilie 2020 vor avea valabilitatea prelungită până la 31 august 2020. Acest lucru se va aplica numai transportului în interiorul frontierelor daneze.

Șoferii care efectuează transport rutier internațional și dețin un certificat de șofer expirat sunt sfătuiți de Autoritatea Rutieră Daneză să aducă certificatul pentru lucrătorii de transport internațional (anexa III din Orientările pentru culoare verzi). Mai multe informații pe site-ul Autorității Rutiere Daneze se găsesc aici.

Atragem atenția că relaxările de la regulile privind timpii de conducere și de odihnă au expirat.

Sursa: DI, ITD și DTL

Ultima modificare a paginii: 23.04.2020

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii