UNTRR


22.04.2020, Spania: informații actualizate în contextul COVID – 19

Pe 20 aprilie, Guvernul spaniol a extins măsurile de control la frontiere până la 15.05.2020, respectiv:

Cetățenilor țărilor terțe li se interzice intrarea în Spania, cu excepția următoarelor cazuri:
· Rezidenții Uniunii Europene (UE), soțul/partenerul cetățeanului din UE, rudele care se află în îngrijirea lor, precum și rezidenții unei țări Schengen sau Andorra, care călătoresc direct la locul de reședință.
· Deținătorii unei vize de lungă ședere eliberate de un stat membru UE sau o țară Schengen, care se îndreaptă către țara respectivă.

· Lucrătorii transfrontalieri.

· Personalul în domeniul sănătății sau al persoanelor în vârstă care călătoresc către sau de la locul lor de muncă.

· Personalul care lucrează în domeniul transporturilor de mărfuri, cum ar fi echipajele de nave, pentru a asigura furnizarea serviciilor de transport maritim și a activității de pescuit; și personalul de zbor necesar pentru desfășurarea activităților esențiale de transport aerian comercial.

· Personalul diplomatic, consular, al organizațiilor internaționale, personalul militar și membrii organizațiilor umanitare, care își îndeplinesc îndatoririle profesionale.

· Persoanele care călătoresc din motive familiare imperative, justificate în mod corespunzător.

· Persoanele din motive de forță majoră sau situații de urgență sau a căror intrare este permisă din motive umanitare.

· Pentru cetățenii din alte state ale UE sau alte țări care fac parte din Spațiul Economic European (UE + Norvegia, Islanda și Liechtenstein), intrarea acestora va fi, de asemenea, refuzată, cu excepția cazurilor mai sus menționate (cu excepția primelor două puncte care nu sunt aplicabile acestora) și atâta timp cât nu sunt rezidenți în Spania sau se îndreaptă direct la locul lor de reședință în alt stat membru, țară Schengen sau Andorra.

Frontierele terestre cu Ceuta și Melilla rămân închise. Frontierele terestre cu Gibraltar și Andorra sunt deschise.


Sursa: ASTIC

Ultima modificare a paginii: 22.04.2020

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii