UNTRR


22.04.2020, Irlanda: informații privind valabilitatea documentelor în contextul COVID-19

Pe 20 aprilie, Ministrul Transporturilor, Turismului și Sportului a anunțat detaliile privind măsurile legislative pe care le-a întreprins în urma suspendării mai multor servicii ale Autorității pentru Siguranța Rutieră, ca urmare a situației actuale în contextul Covid-19.
În cadrul noilor măsuri, următoarele norme referitoare la verificările autovehiculelor au intrat în vigoare:

- verificările tehnice ale vehiculelor (NCT) care ar fi trebuit efectuate în 28 martie 2020 sau după această dată se prelungesc cu 4 luni.
- verificările de durabilitate a vehiculelor comerciale (Commercial Vehicle Roadworthiness Tests - CVRT) - care ar fi trebuit efectuate în 28 martie 2020 sau după această dată se prelungesc cu 3 luni.

Ministrul a mai menționat, de asemenea, măsurile luate în ceea ce privește permisele de conducere:

- Se prelungește durata de valabilitate cu 4 luni a permiselor de conducere care expiră în perioada 1 martie 2020 și 30 iunie 2020 inclusiv.

- Se prelungește durata de valabilitate cu 4 luni a permiselor provizorii (permise speciale pentru persoanele care învață să conducă) care expiră în perioada 1 martie 2020 și 30 iunie 2020 inclusiv. 
 - Se prelungește durata de valabilitate cu 4 luni a certificatelor de testare a teoriei care expiră în perioada 1 martie 2020 și 30 iunie 2020 inclusiv.  

- Certificatele de competență - eliberate atunci când oamenii trec un examen de conducere și care se solicită atunci când se înscrie pentru prima oară pentru un permis de conducere complet - care expiră între 1 martie 2020 și 30 iunie 2020, inclusiv, se prelungește durata de valabilitate a acestora cu 4 luni
- Se prelungește durata de valabilitate cu 4 luni a certificatelor de formare inițială de bază pentru cursanții de motociclete care expiră între 1 martie 2020 și 30 iunie 2020, inclusiv.
 
În plus, și în conformitate cu dispozițiile stabilite anterior pentru certificatele NCT în ceea ce privește automobilele private, nu va mai fi necesară existența unui certificat de durabilitate (inspecție tehnică) pentru impozitarea unui vehicul comercial. Companiile pot să reînnoiască taxa auto pentru un vehicul comercial începând cu 21 aprilie fără a avea nevoie de un CRW (certificat de durabilitate -inspecție tehnică).

Sursa: IRHA

Ultima modificare a paginii: 22.04.2020

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii