UNTRR


21.04.2020, Grecia: prelungirea valabilității măsurii de autoizolare în Grecia până pe 15 mai 2020

Valabilitatea măsurii de autoizolare în Grecia, așa cum este descrisă mai jos, a fost prelungită până pe 15 mai 2020.

Pe 2 aprilie, guvernul elen a publicat un nou Decret ministerial privind regulile de carantină pe care trebuie să le urmeze persoanele care intră în Grecia din străinătate. Art. 2 din decret stabilește dispoziții specifice pentru șoferii de camioane, după cum urmează:

Lucrătorii de toate naționalitățile angajați în operațiuni de transport internațional (rutier, aerian sau maritim) trebuie, atunci când intră în Grecia și fără întârziere, să tranziteze țara sau să ajungă la destinația finală în țară. După ce au ajuns la destinația finală din Grecia, șoferii trebuie să înceapă o perioadă de izolare temporară de 14 zile. Șoferii de camioane care călătoresc din Italia în Grecia cu nava sunt rugați să completeze acest formular.

Derogări de la această regulă se aplică în următoarele cazuri:
- Când este necesară începerea unei noi operațiuni de transport internațional (de exemplu, transport bilateral). În acest caz, carantina obligatorie poate fi ridicată oricând, chiar a doua zi după ce a început;
- Când este necesară efectuarea unei operațiuni de transport național (pe teritoriul grec). În acest caz, șoferul trebuie să petreacă cel puțin 7 zile izolat, începând din ziua în care a intrat în țară. Din cauza săptămânii obligatorii petrecute izolat, operațiunile de cabotaj nu vor fi posibile.
Măsura se aplică în perioada 2 aprilie - 15 mai, iar în cazul nerespectării acesteia se aplică o amendă de 5.000 EUR .

Sursa: OFAE

Ultima modificare a paginii: 21.04.2020

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii