UNTRR


19.05.2020, Belarus: condiții pentru recunoașterea documentelor expirate în perioada 1-30.05.2020

Guvernul din Belarus a emis Regulamentul nr. 256 din 24 aprilie 2020 cu modificări la Regulamentul anterior nr. 171 din 25 martie 2020. Aceste modificări au intrat în vigoare la 1 mai 2020 și prezintă câteva măsuri în sprijinul industriei, inclusiv cele inițiate de asociația transportatorilor „BAMAP”.

Pentru vehiculele înmatriculate în Belarus și utilizate pentru operațiunile internaționale de transport rutier de mărfuri, a fost prelungită cu 30 de zile calendaristice data de valabilitate a următoarelor documente:

- Certificate de omologare a unui autovehicul rutier pentru transportul internațional de mărfuri sub sigilii vamale;

- Certificate de admitere a unui autovehicul rutier (cu excepția capetelor tractor, inclusiv în combinație cu remorci sau semiremorci) eliberate pentru a valida permisiunea de a rula pe drum.

- Certificate internaționale de inspecție tehnică ale autovehiculelor;

- Certificate de control tehnic emise pentru validarea conformității unui vehicul rutier cu standardele tehnice CEMT;


Prelungirea cu 30 de zile calendaristice se va aplica documentelor menționate mai sus în cazurile în care data de valabilitate expiră între 1 mai 2020 și 30 mai 2020.

Ministerul Afacerilor Externe din Belarus a fost instruit să notifice statele străine despre această decizie prin canale diplomatice.

Datorită situației provocate de pandemia actuală și, în cazul în care notificarea aceleiași decizii este transmisă de statele străine către Belarus prin canale diplomatice, Comitetul Vamal de Stat din Belarus a confirmat că este, de asemenea, pregătit să accepte astfel de certificate de omologare ca fiind valabile, la efectuarea operațiunilor vamale.

Surse: BAMAP, Comitetul Vamal de Stat

Ultima modificare a paginii: 19.05.2020

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii