UNTRR


15.05.2020, Portugalia: măsuri de relaxare și derogări de la timpii de conducere și de odihnă

Pe 3 mai 2020, Portugalia a intrat în prima fază a planului de relaxare, care va dura până la 17 mai iar această fază poate fi reînnoită la fiecare 15 zile în cazul în care va fi nevoie. Măsurile de distanțare socială rămân obligatorii și măștile faciale trebuie purtate atunci când nu se poate respecta distanțarea socială. Ambele măsuri trebuie aplicate în zonele publice.
Frontierele rămân închise circulației persoanelor până pe 15 iunie. Transportul internațional de mărfuri, lucrătorii transfrontalieri și vehiculele de urgență sunt exceptate de la această măsură, cu toate acestea este posibilă trecerea frontierei numai pe la unul dintre următoarele puncte de trecere: Quintanilha, Tui, Vilar Formoso, Elvas, Castro Marim, Vila Verde de Raia (Chaves), Monfortinho (Castelo Branco), Marvão (Portalegre) și Vila Verde de Ficalho (Beja).

Persoanele care utilizează autostrăzile pot verifica starea și activitatea stațiilor de service și a zonelor de odihnă aici.

Măsuri de relaxare
La 22 aprilie, guvernul portughez a recomandat o relaxare temporară privind timpii de conducere și de odihnă, care se aplică din 22 aprilie până la 31 mai și constă în următoarele:
- Art. 6.1: creșterea limitei maxime zilnice de conducere de la 9 ore la 11 ore;
- Art. 8.6: în două săptămâni consecutive, șoferul trebuie să efectueze cel puțin o perioadă de repaus săptămânal normală și o perioadă de repaus săptămânal redusă de cel puțin 24 de ore. Această perioadă redusă nu trebuie compensată;
- Art. 8.8: posibilitatea șoferului de a efectua odihnă săptămânală normală în vehicul, atât timp cât dispune de spații de dormit adecvate pentru fiecare șoferul și vehiculul staționează;
- Se mențin limitele maxime de conducere de 56 de ore (art. 6.2) și 90 de ore (art. 6.3).
De asemenea, Portugalia a recomandat extinderea valabilității permiselor de conducere și a altor certificate, în cazul în care data de expirare este după 24 februarie 2020. Valabilitatea acestora este prelungită până la 30 iunie 2020.

Sursa: ANTRAM

Ultima modificare a paginii: 15.05.2020

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii