UNTRR


15.04.2020, Germania: Ministerul Federal al Sănătății din Germania a emis un regulament prin care se interzice călătorilor să intre în Germania fără un motiv valabil

Pe 8 aprilie, Ministerul Federal al Sănătății din Germania a emis un regulament prin care se interzice călătorilor să intre în Germania fără un motiv valabil. Următorul conținut înlocuiește Ordinul emis de același Minister pe 2 aprilie.
 
Persoanele care intră în Germania trebuie să meargă direct la domiciliul lor sau la o cazare adecvată și să se izoleze pentru o perioadă de 14 zile după intrarea în țară.
De asemenea, li se solicită să contacteze fără întârziere biroul competent de sănătate publică și să informeze despre intrarea lor în țară.
Respectivele persoane trebuie să furnizeze autorității locale de sănătate următoarele informații: identitatea și data nașterii, itinerarul de călătorie, datele de contact, adresa domiciliului.

Derogările de la această regulă pot fi aplicate prin reglementări emise de statele federale și se referă numai la persoane care nu prezintă niciun simptom al infecției cu COVID-19.
 
Companiile de autobuze și operatorii de turism care efectuează transport transfrontalier către Germania trebuie să respecte, în cadrul capacităților lor operaționale și tehnice, următoarele dispoziții:

- să ofere călătorilor informații despre riscurile pe care le prezintă infecția cu COVID-19 și posibilitățile de prevenire și combatere a acesteia.
- să păstreze datele disponibile până la 30 de zile de la sosirea în Germania. Acest lucru se aplică în special datelor stocate electronic, care permit identificarea și localizarea pasagerilor, precum și listelor de călători și planurile de așezare a locurilor.

Nu există restricții privind circulația transfrontalieră a mărfurilor, indiferent de naționalitatea șoferilor.

Sursa: DSLV

Ultima modificare a paginii: 15.04.2020

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii